"Ergenekon" davası dolayısıyla Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde yaşanan olaylara ilişkin, "Bir hukuk katliamıdır, yargıya açık ve fiili bir müdahaledir" dedi.
Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ergenekon" davası görülürken yaşanan gerginliğin yargıya açık bir müdahale olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Yargılamaların engellenmesi halinde Türkiye'nin hukuk devleti olmaktan çıkıp anarşi devleti haline geleceğini savunan Doğan, şunları kaydetti:
"Bu davada, yıllarca darbe planları yapanlar ile bunları uygulamaya koymaya çalışan insanlar yargılanmaktadır. Ama bir kısım medya aracılığıyla kamuoyuna aktarılmaya çalışılan durum, rastgele toplanmış, masum insanların en ağır cezalarla yargılanması gibi bir aksettirilmektedir."
"Ergenekon" davasındaki tutukluk kararına yapılan itirazın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesince de reddedildiğini hatırlatan Doğan, "Dünkü yaşanan olayları muhalefetin ve bazı baroların bu yargılama sürecini engellemek için yaptıkları hareketler olarak değerlediriyoruz. Ama, bir hukuk katliamıdır tamamen yargıya açık ve fiili bir müdahaledir" ifadesini kullandı.
Mahkeme kararlarına, mahkemelerin yargılanma şekline herkesin saygılı olması gerektiğini vurgulayan Doğan, sözlerine şöyle tamamladı:
"Sonuçta Yargıtay bu kararı ya onayacak ya da bozacaktır. Ayrıca, eğer Yargıtay yerel mahkeme ve özel yetkili mahkemenin kararını onasa bile ondan sonra başka süreçler de söz konusu olacak. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı getirilmiş, iç hukuk yollarını tüketilmesinden sonra da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde tazminat davası açma hakkı getirilmiştir."
"Ergenekon" davasında salonda ve cezaevi yerleşkesi önünde yaşanan gerginlik nedeniyle duruşma 11 Nisan'a ertelenmişti. -
 
Editör: Haber Merkezi