Kahramanmaraş Afşin Eshab-ı Kehf Derneği Başkanı Hasan Kızılay ve yönetim kurulu üyeleri, Afşin Belediye Başkanı’nı ve sivil toplum örgütü temsilcilerini ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Kahramanmaraş Afşin Eshab-ı Kehf Derneği Başkanı Hasan Kızılay ve yönetim kurulu üyeleri, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’ı, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can’ı, Afşin Şoförler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç’ı ve gazetemizi ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
 Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Kahramanmaraş Afşin Eshab-ı Kehf Derneği Başkanı Hasan Kızılay, “Kahramanmaraş’ta bulunan Afşinli hemşerilerimizin dernek olarak her zaman yanlarında bulunmaya gayret gösteriyoruz. Kahramanmaraş’ta bulunan hemşerilerimizin birbirine daha çok kaynaştırmak ve sosyal faaliyetlerle Afşinli hemşerilerimizle bir arada bulunmaya gayret gösteriyoruz. Hemşerilerimizin acılı ve mutlu günlerinde Afşinliler Derneği olarak yanlarında olmak istiyoruz. Dernek olarak halkımıza ve hemşerilerimize faydalı yollarda ciddi adımlar atacağız. Bu manada bir otelle anlaşacağız ve Afşin’den Kahramanmaraş’a gelen, kalacak yerleri olmayan hemşerilerimize konaklama imkanı sağlayacağız. Cenazelerde, düğünler de kısacası hemşerilerimizin acılı ve mutlu günlerinde dernek olarak yanlarında yer alacağız. Afşinli hemşerilerimizi birbirlerine kaynaştırmak ve bir arada tutmak bizim en büyük derdimiz olacak.” şeklinde konuştu.
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Kahramanmaraş’ta Afşinliler olarak dayanışma içerisinde olmalarının gurur verici olduğunu kaydetti. Başkan Aydoğan, “ Kahramanmaraş’ta Afşinliler olarak dayanışma içerisinde olmanız ve Afşin’le bağları sürdürebilme başarısını göstermek çok önemli ve güzel. Hemşeri dernekleri Türkiye’de çok yaygın ve ilk bakışta buna ne gerek var gibi algılanıyor ama sonunda ciddi bir fonksiyon içerdiğini görüyoruz. Türk toplumu şehirlerdeki huzuru, barışı, dinamizmi dernekler vasıtasıyla gerçekleştirebiliyor. Afşin dışında yaşayan hemşerilerimiz dernek çatısı altında buluştuğunda kimliğini koruyor, bölgesiyle ilgili bağlantılarını koruyor ve sosyal rehabilite oluyor. Afşin Belediyesi olarak derneğimizin yapmış olduğu organizasyonlara katkıda bulunmak için elimizden geleni yapmaya çalışırız bunun için haberdar olmamız yeterli.” dedi.
Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ise, Kahramanmaraş’ta Afşinliler olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmalarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Başkan Can ayrıca, derneğin Esab-ı Kehf Külliyesi’ne yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
 

 
Editör: Haber Merkezi