Kahramanmaraş Adliyesinde muharrem ayı dolayısıyla aşure ikram edildi.

Adliye bahçesindeki aşure etkinliği, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir'in yaptığı dua ile başladı.

Başsavcı İlker Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, her yıl Hicri takvime göre muharrem ayının 10. günü olarak kutlanan aşure gününde tarihe geçmiş bi çok önemli olay yaşandığını belirtti.

Bu olaylardan Müslümanlar için en acı ve unutulmaz olanın ise Hazreti Muhemmed'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbala'da Yezid'in ordusu tarafından katledilmesi olduğunu dile getiren Yazıcı, tarihin ibret almamız gereken olaylarla dolu olduğunu söyledi.

- "Fitne çıkartılarak bir birine düşürülmeye çalışılmakta"

Yazıcı, bugün de içinde bulundukları coğrafyada yüzyıllar öncesinde olduğu gibi özellikle Müslümanlar arasında fitne çıkartılarak insanların birbirine düşürülmeye çalışıldığını dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Bizlere düşen bir daha böyle olayların yaşanmaması adına, oynanan bu kanlı oyunu fark ederek tüm kesimler ortak birbirimize daha çok sarılmak ve kaynaşmak olmalıdır. Zaman ufak görüş ayrılıklarını büyütmek ve uzatmak zamanı değil tam aksine Müslümanların kendi içlerinde hoşgörü ve uzlaşmanın en yoğun olması gereken bir zamandır. Kahramanmaraş Adliye camiamız olarak aşure etkinliğimiz ile ülkemiz ve tüm coğrafyamızda birlik ve beraberliğimizin önemine vurgu yapmak istedik."

Konuşmanın ardından bahçede kurulan kazanlardan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Başsavcı İlker Yazıcı, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile protokol üyeleri tarafından aşure ikram edildi.

Etkinliğe, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Albay Cafer Öz, Adalet Komisyonu Başkanı Timuçin Dedeoğlu, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Kahramanmaraş Eğitim Merkezi Başkanı Burhanettin Gül de katıldı. 

Editör: Haber Merkezi