Afşin Kaymakamlığı Mikrokredi Şubesi tarafından “Micro Sosyal İşletmesi ”konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısında Mikrokredi Kahramanmaraş Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan, mikro kredi kapsamında daha önce kadınlara para verildiğini bu yeni sistem ile kadınlara satışa sunabilecekleri ürün verildiğini söyledi.
Pehlivan, daha önceki sistem ile kadınlara üyelik süreleri ve ödeme düzenlerine göre belirli bir oranda paranın verildiğini, verilen paranın da üretimde kullanıldığının bilgisini verdi.
Mikrokredi Sosyal İşletmecisi Esat Akgül ise, yeni sistemde kadınlara artık para yerine arada aracıların bulunmadığı ürünler de vererek kadınların bu ürünlerden en yüksek oranda kar sağlamalarına olanak tanıdıklarını kaydetti. Akgül, “Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın öncülüğünde kurulan Morkoz Sosyal İşletmesi, dar gelirli kadınlarımızın ilave gelir elde etmesine yönelik kadınlarımızın çok yaygın olarak satabilecekleri ürünler konusunda sosyal faydayı maksimize ederek dar gelirlilerin ilave gelir elde etmesine katkı sağlamaktadır. Kadınlarımız, satılan ürünlerden çok önemli oranda kâr elde ederek aldıkları mikrokredi yanında ilave daha fazla gelir imkanına kavuşmuş oldular. Morkoz Sosyal İşletmesi, mikrokredi üyesi olan yaklaşık 65.000 üyenin ürettikleri ürünlerin de katalogda yer almasını sağlamak suretiyle, bu ürünlerin Türkiye'nin her köşesinde tanınmasına ve satılmasına aracılık edecektir. Bu faaliyet sırasında Morkoz'un kâr elde etme amacı olmayacak, sadece ürünlerin pazarlanmasına destek olunması amaçlanacaktır. Morkoz Sosyal İşletmesi, Türkiye’de ve Dünya’da sektöründe lider firmalarla anlaşarak ürünlerinin dar gelirli Mikro girişimci kadınlara ulaştırılmasını sağlamaktadır.” dedi.
Program soru cevap şeklinde son buldu
 
 
Editör: Haber Merkezi