Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından alınan bir kararla Afşin Adliyesi’nde bulunan Kadastro Hakimliği kaldırılarak Elbistan Adliyesi’ne bağlandı.  Afşin Kadastro Mahkemesi’nde bulunan dosyalar kamyonla Elbistan’a taşındı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Afşin Adliyesi’nde bulunan Kadastro Hakimliği’ni kaldırarak Elbistan Adliyesi’ne bağlanmıştı. Afşin’de 80, Elbistan’da 38 Göksun’da ise, 24 dosya bulunuyordu.  Afşin’de bulunan kadastro dosyaları Afşin Adliye Sarayı’na gelen kamyonla Elbistan’a taşındı.

Konu hakkında bilgi veren Afşin Baro Temsilcisi Murat Bozkurt, Afşin’in Kadastro Mahkemesi’nin kalması gerektiğini belirtti. Bozkurt yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Daha önce alınan karar neticesinde Afşin Kadastro Mahkemelerinin kapatılarak dosyaların Elbistan kadastro mahkemesinde görülmesi ilişkin karar çıkmıştı. Bu süreç içerisinde 30 Haziran 2013 Pazar günü Sayın Milletvekilimiz Mahir Ünal’ın bölgemize ziyareti esnasında bu durumu ayrıntılı bir şekilde bir dosya halinde bildirildi ayrıca bu durumu bütün Kahramanmaraş Milletvekillerine ve Adalet Bakan Yardımcımız Veysi Kaynak olmak üzere dilekçelerimizi ve taleplerimizi ilettik. Bu girişimlerimiz neticesinde bizlere bu dosyaların Adalet Bakanlığında tekrar görüşülerek  Afşin’deki Kadastro mahkemesinin dosya sayısı ve dosya niteliklerinin yoğunluğu ve hacimleri göz önüne alınaraktan mahkemenin kapatılamaması  yönündeydi. Ama biraz önce kadastro mahkemelerinin dosyalarını bir kamyon vasıtasıyla Elbistan’a götürülmek üzere geldi. Ben sadece şunu söylemek istiyorum  kadastro dosyalarını buradan Elbistan’a taşırken kullanılan araç bir kamyondur. Buradaki kadastro dosyalarının mahiyetini ve önemini saymak gerçekten mümkün değil ama bu dosyalar üstü açık kamyonla taşınmakta. Bu durumu değerli kamuoyumuza ve vekillerimiz olmak üzere herkesin takdirine bırakıyorum.”  

Editör: Haber Merkezi