Kadastro müdürlüğü tarafından yürütülen Teknik hizmetler Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Bürolarına (LİHKAB) devredildi. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün yaptığı sınava Afşin’de LİNKAB’a kimsenin müracaat etmemesinden dolayı 5 işlem Elbistan’da açılacak büroda yapılacak.

Yasa ile oluşturulan Özel Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendislik Büroları (LİHKAB) ile daha önce kamu eliyle daha ucuza yürütülen aplikasyon, sınır tespiti, birleştirme, cins değişikliği gibi kadastro işlemleri, yetkili olan LİNKAB uzmanları tarafından yapılacak. Türkiye genelinde uygulamaya konulan bu sitem için sınav düzenlendi. Elbistan’da bir kişinin sınava girdiği, Afşin’den de kimsenin bu sınava girmemesinden dolayı 5 işlem Elbistan’da kurulacak olan LİMKAB bürolarında yapılacak.

Konu hakkında bilgi veren Kadastro yetkilileri şunları kaydettiler:

“Kadastro Müdürlüklerinde yapılan talebe bağlı işlemlerden aplikasyon, cins değişikliği, sınır gösterme, tevhit ve irtifak hakkı işlemleri Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde kanunla kurulan Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Bürolarına (LİHKAB) devredildi LİNKAB sınavı sonucu Afşin’i tercih eden çıkmayınca,  Afşin ilçe sınırları içerisindeki Kadastro Müdürlüğünün yaptığı talebe bağlı işlemleri yapmaya Elbistan’da açılan LİNKAB bürosu yetkilendirildi.”

Aplikasyon, cins değişikliği, sınır gösterme, tevhit ve irtifak hakkı işlemleri için Elbistan’a gidilecek.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi