Sabahın erken saatlerinde denetimlere çıkan ekipler, kaçak ördek avcıları tarafından oluşturulan kümeleri yakarak imha ederken, su tutma marifeti ile oluşturulan göllerin kanallarını açtı.
Av Hayvanları Su Ürünlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Doğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekipleri, jandarma ve emniyet güçleri tarafından yapılan ortak çalışma neticesinde, özel olarak ördek avcılığı için kullanılan kümeler tek tek tespit edilerek, yakıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü Orman Muhafaza Memuru Selahattin Kaptanoğlu, kaçak ördek avcılarına yönelik yapılan şafak operasyonu hakkında bilgi verdi. Kaptanoğlu, "Bize yapılan ihbarı değerlendirme amacıyla Elbistan ilçemize geldik. Burada usulsüz av yapıldığını tespit ettik. 4915 kara avcılığı kanununa muhalefet maddesi üzerine çalışmalarımız kapsamında usulsüz av avladıkları tespit edilen kaçak avcılara gerekli yasal işlemleri yapıyoruz. Ekiplerimiz ile birlikte ördek avcılığı için özel inşa edilen kümeleri tespit ettik. Yakma marifeti ile imha ettik. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor. Sürdürülebilir kara avcılığı için avcılarımız böyle şeylere tenezzül etmesinler. Bu şekilde avcılık yapan insanlarımız avcı değildir. Resmi avcılarımız böylesi avcılık tekniklerini kullanmazlar" dedi.
Editör: Haber Merkezi