KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine Üniversitemiz  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Kemal Kıymık’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katılırken törende yarışmayla ilgili sunum gerçekleştiren Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Güldemin Darbaş etkinliğin, 4,6 milyar yaşındaki Yerkürede son zamanlarda meydana gelen değişikliklerin önlenemez çevre hasarlarına neden olduğuna dikkat çekmek amacıyla hazırlandığını vurguladı.

Doç. Dr. Darbaş, 12-18 milyar yıl önce Big Bang olarak bilinen Büyük Patlama ile Evrenin izleyen süreçte de Güneş’in ve Yerkürenin oluştuğuna dikkat çekerken. “bugünkü mevcut ekosistem koşullarına ulaşmak için Yerküre milyonlarca yıl kat etti, minicik bir müdahale Yeryüzündeki yaşam koşullarında geri dönülemez hasarlara neden olacaktır” diye konuştu.

Darbaş’ın “doğayı sev, ancak savaşma!” sözleriyle bitirdiği konuşmasının ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

53 fotoğrafın yarıştığı "Objektiften Jeolojik Dünya'ya Bakış: Mavi Gezegenimizdeki Saklı Doğa Güzellikleri" konulu fotoğraf yarışmasının birincisi KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Bünyamin Marangoz olurken, Marangoz 700 Türk Lirası ödül kazandı.

Yarışmada KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Hüseyin Kayhan ikinci, KSÜ İİBF İktisat Bölümü öğrencisi Enes Gemci üçüncü olurken, Jeoloji Mühendisliği Özel Ödülüne KSÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ahmet Kantarcılar layık görüldü.

Yarışmada dereceye giremeyen 10 fotoğrafa ise mansiyon ödülü verildi.
Editör: Haber Merkezi