Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, okul çevresinde asayiş uygulaması ve öğrenci servisi güzergâhlarında yol uygulaması yaptı.

Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ile hem denetimlerini artırdı hem de okul önlerinde öğrencilere trafik eğitimi vermeye başladı.  Jandarma Komutanlığı ekipleri, okul çevresinde asayiş uygulaması ve öğrenci servisi güzergâhlarında yol uygulaması gerçekleştirdi.

Ekipler, okulların açılmasıyla okul önlerinde asayişi sağlamak ve öğrenci servisi güzergâhlarında trafik kazalarını en aza indirmek için çalışma başlattı. Jandarma trafik ekipleri, öğrencilerin ve şoförlerin emniyet kemeri takıp takmadığı, kapıların otomatik açılır-kapanır olup olmadığı yönünde kontrol yaparak, servis araçlarında bulunması gereken "okul taşıtı" yazılarını bulundurmayan sürücülere uyarıda bulunuldu. Ekipler, okul önlerinde öğrencilere karşıdan karşıya geçişler başta olmak üzere diğer trafik konularında da uygulamalı eğitim verdi.

Öğrencilere Trafik Dersi

Afşin İlçe Jandarma Trafik ekipleri, servis denetimlerinin yanı sıra öğrencilere okul önlerinde uymaları gereken trafik kuralları ile ilgili bilgiler de aktardı. Jandarma ekipleri karşıdan karşıya geçiş kuralları başta olmak üzere diğer trafik kurallarını uygulamalı olarak anlattı.

Öğrencilerin güvenle okullarına gidip gelmelerini sağlamaya yönelik tedbirlerin jandarma asayiş timlerince alınacağı, okulların giriş-çıkış saatlerinde ve okul servis araçları üzerinde düzenleme, denetleme faaliyetlerinin devam edeceği kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi