Elbistan Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı ve personeli, vatandaşları kaçak sigara almamaları konusunda bilinçlendirmek amacıyla, "Her kaçak sigara ülkene, alçak bir kurşun olarak dönüyor" sloganıyla afiş bastırarak, şehrin önemli merkezlerine kendi elleriyle astılar.
Köy garajı ve şehrin ana arterleri üzerine afişler asan jandarma, bu sayede vatandaşların kaçak sigara kullanımını ortadan kaldırmak istiyor. Afiş dağıtımı hakkında bilgi veren Elbistan Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, "Tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı ile mücadelemiz sürüyor. Bu faaliyeti yapmaktaki amacımız, halkımızı bilinçlendirmektir. Çünkü onları kazandığımız zaman, kolluk olarak her türlü faaliyette başarılı olacağımıza inanıyoruz. Üst makamlar tarafından ilgili birimlere verilen bilgiler ışığında, Türkiye'de kaçak sigaranın ağırlıklı olarak Kuzey Irak'tan giriş yaptığını görüyoruz. Güvenlik güçlerimizin operasyonları neticesinde elde etmiş olduğu sonuçlar, sigara kaçakçılığının terör örgütüyle bağlantılı olduğunu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Dolayısıyla terör örgütünün finansman kaynağının kurutulması, terörle mücadelenin başka bir parçasıdır" dedi.
"Her bir kaçak sigaranın ülkemize kurşun olarak geri döndüğünü kimse aklından çıkarmasın" diyen Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Özellikle de kaçak sigara ucuz diye alıp içenler, yaptıkları bu eylemle teröre maddi kaynak aktardıklarını unutmasınlar. İş yeri açıp, vergi verip istihdam sağlayan, ailesini geçindiren, toplumun temel dinamikleri esnaflarımızın da kaçak sigaradan olumsuz etkilendiğini üzülerek görüyoruz. Güvenlik güçleri tarafından yakalanan kaçak sigara miktarında 2010 yılından itibaren önemli artışlar görülmektedir. 2009 yılında yakalanan kaçak sigara miktarı 10 milyon paket iken, 2011 yılının ilk 9 ayında 50 milyon pakete ulaşmıştır. Ülkemiz açısından büyük önem arz eden bu sorunun çözümü herkesin el ele vermesiyle mümkündür. Bundan sonra bizler de kolluk kuvvetleri olarak bu noktada çalışmalarımıza titizlikle devam edeceğiz." -
Editör: Haber Merkezi