Afşin İlçe Jandarma Komutanlığında görev yapan Uzman Çavuş Safa Özfidan ile Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polis memuru Şerife Arslantürk, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 182. yıl dönümünde çok sevdikleri mesleklerinin üniformalarıyla nikah masasına oturdu.

Ergün Ertekin Evlendirme Memurluğunda, jandarma ve emniyet teşkilatını bir araya getiren nikahı Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven kıydı.

Çiftlere mutluluklar dileyen Belediye Başkanı Güven, nikah töreninde yaptığı konuşmada, "Jandarma ve emniyet teşkilatımızdan genç çiftlerimizin nikahını kıymak için anlamlı bir günde bir araya geldik. Bugün Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 182. yıl dönümü, bu nikah hem genç çiftimiz için hem de bizim için çok daha anlamlı oldu. Jandarmamızın kuruluş yıldönümü böylesine güzel bir etkinlikle kutuluyoruz." ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından Güven, şahitler huzurunda evlilik akdini gerçekleştirerek, "Evet" yanıtını aldığı çifte, evlenme kütüğünü imzalattı.

Evlilik cüzdanını geline veren Güven, Özfidan çiftine Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Törenin ardından açıklama yapan Uzman Çavuş Safa Özfidan, "14 Haziran 1839 Jandarma Teşkilatımızın kuruluşu ve bugünde teşkilatımızın 182. Yıldönümü olduğu için eşimle özel bir nikahta 'evet' demek istedik. Çok sevdiğim mesleğimin kuruluşunda eşimle hayatlarımızı üniformalarımızla birleştirdik. Meslektaşlarımız bizleri yalnız bırakmadı. Nikah törenimize katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polis memuru Şerife Arslantürk de bu özel günün kendileri için de artık daha özel olduğunu dile getirerek, "Eşim bana böyle bir fikri olduğunu söyledi. Bende kabul ettim. Çok mutlu ve heyecanlı olduğumu ifade etmek isterim. Bizim için bu tarihin artık ayrı bir önemi var. Bu vesileyle eşimin ve tüm jandarma teşkilatının kuruluşunun 182. yıl dönümünü kutuluyorum" açıklamasında bulundu.

Nikah, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

Törene, damat ve gelinin yakınlarının yanı sıra, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Metin Cengiz ve mesai arkadaşları katıldı.

Editör: Haber Merkezi