banner479
banner481

İyi tarım uygulamaları desteklenecek

Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, organik ve iyi tarım uygulamaları yapan üreticilerin destekleneceği bildirildi.

İyi tarım uygulamaları desteklenecek

Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, organik ve iyi tarım uygulamaları yapan üreticilerin destekleneceği bildirildi.

24 Şubat 2015 Salı 09:06
513 Okunma
 İyi tarım uygulamaları desteklenecek
Afşin İlçe  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, organik ve iyi tarım uygulamaları yapan üreticilerin destekleneceği bildirildi.
Afşin İlçe  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, çiftçileri , İyi Tarım Uygulamaları Destekleme (İTUD) ödemeleri için 17 Mart 2015 tarihine kadar Afşin İlçe  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiğini söyledi.
Konu hakkında açıklama yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kurt, "Bakanlığımız çevre insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile güvenilir ürün arzının sağlanması için İyi Tarım Uygulamalarını desteklemektedir.  İyi tarım uygulamaları üretici, üretici örgütü veya müteşebbis ile kontrol ve sertifikasyon kuruluşları arasında tarafların sorumlulukları, hakları ve anlaşmazlıkları düzenleyen sözleşme doğrultusunda yürütülüyor." dedi.
İyi Tarım Uygulamaları Destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğin resmi gazetede yayımlandığını belirten Kurt, " 2014 yılında bakanlar kurulu kararıyla yürürlüğe giren yönetmelik gereği İyi Tarım Uygulamaları faaliyetinde bulunan çiftçilere destekleme ödemesi yapılmasına ilişkin usul ve esaslar belirtilmişti. Çiftçilerin 03 Şubat 2015’de başlayan başvuruları 17 Mart 2015 günü mesai bitimine kadar İTUD başvuru dilekçesi ve döner sermaye makbuzu alındısı ile ÇKS'ye kayıtlı oldukları ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Meyve sebze ürünlerinde İyi tarım Uygulamaları yapanlara İTUD ödemesi, yetkilendirilmiş kuruluşlarca sertifikalandırılan tarım arazilerinin ÇKS'ye işlenmesi sonucu desteğe tabi alanlar hesaplanarak yapılır. Organik ve iyi tarım uygulamaları yapan üreticiler desteklenecek." açıklamasında bulundu.

 

Yeşil Afşin Haber Merkezi

Son Güncelleme: 24.02.2015 09:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner471

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373