Türkiye Belediyeler Birliği ile Büyükşehir İtfaiyesi’nin birlikte yürüttükleri, ‘’İtfaiyeci Eğitimi Projesi’’ kapsamında Kahramanmaraş’a gelen Adıyaman, Malatya Büyükşehir ve Kars İtfaiyelerinden 18 kişilik grubun Karacasu’daki eğitimleri hız kesmiyor.
Kısa adı KABİTEM olan Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiye Eğitim Merkezi’nde 6 Kasım’da başlayan ve 26 Kasım 2016 tarihinde sona erecek olan eğitimlerde; yangın, trafik kazaları,  kentsel arama-kurtarma, yüksek açı kurtarma, kuyu operasyonları, tehlikeli maddeler, iş güvenliği, sertifikalı ilk yardım eğitimi konuları yer alıyor.

21 günlük periyodu kapsayan eğitimlerde Adıyaman, Malatya Büyükşehir ve Kars İtfaiyelerinden 18 kişilik itfaiyecilere, yangın, trafik kazaları,  kentsel arama-kurtarma, yüksek açı kurtarma, kuyu operasyonları, tehlikeli maddeler, iş güvenliği, sertifikalı ilk yardım konularında teorik bilgiler verilirken, aynı zamanda hız ve beceri geliştirmeye yönelik tatbikatlar gerçekleştiriliyor.

Büyükşehir İtfaiyesi personelinin koordinasyonunda yürütülen eğitimlerin yıl boyunca periyodik aralıklarla tüm şehirlerden itfaiyecilere de verilmesi planlanıyor.
Editör: Haber Merkezi