Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, yaz aylarının gelmesiyle birlikte orman yangınlarını önlemek için alınması gereken tedbirler hakkında bilgiler verdi.

Küçükönder, ormanlık alanda gazetecilere yaptığı açıklamada, ormanların su kaynağı olduğunu, orman varsa su ve hayatın da olduğunu söyledi.

Ormanların milli servet olduğunu belirten Küçükönder, şunları kaydetti: 

"Kahramanmaraş'ın Pınarbaşı Mahallesi'nden Kılavuz Mahallesi'ne kadar olan mesafeye karşı cepheden baktığımız zaman şehrimizin güney görselini oluşturuyor. Ormanları gözümüz gibi bakmazsak onları korumazsak Allah korusun olası bir yangında ciddi bir rüzgarlı havada bu ormanlarımız küle dönebilir. Ormanlarımızda piknik ateşi yakmamamız, piknik ihtiyacımızı ormanlık bölgelerin dışında gidermemiz gerekiyor. Ormanlık alanlarda alkol tüketimi, sigara kullanımı gibi konulardan kesinlikle uzak duralım. Çünkü farkında olmadan küçücük bir kıvılcım binlerce ağacımızın yanmasına sebep oluyor." 2016 yılında bin 20 anız ve bağ, bahçe yangını olduğunu hatırlatan Küçükönder, "Anız yangınları da bahçeden ormana sıçrayabiliyor. Anız yakmak zaten suç, yasalarımız da buna müsaade etmiyor." diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi