İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi tarafından Afşin Belediyesi İtfaiye Erlerine hizmet içi eğitim verildi.
Afşin Belediyesi İtfaiye binasında düzenlenen hizmet içi eğitimine Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, daire amirleri ile çok sayıda itfaiye personeli katıldı. Hizmet içi eğitimini İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde görevli İtfaiye Eğitmeni Orhan Canpolat tarafından verildi.
 10 gün boyunca devem edecek olan hizmet içi eğitime katılan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, itfaiyeci mesleğinin zor bir meslek olduğunu kaydetti. Başkan Aydoğan, “Arkadaşlar, itfaiye işi aslında ruhunda gönüllük var. İtfaiye zor bir meslek, anlık müdahale yapılması gerektiren bir meslek. O işi yapan insanın yapacağı müdahalede refleks sahibi olması gerekir, akılla yapamaz.   Bunun yolu eğitimden ve o anda ne yapacağını bilmekten geçiyor. Bizler göreve başladığımızdan buyana hemen hemen her ay bir meslek grubunu eğitime gönderiyoruz. Bunu birimlerimizin Afşin’e daha kaliteli, hızlı hizmet edebilmeleri için yapıyoruz. Bu eğitimler sayesinde birimlerimiz bilgilerinin üstüne bilgi eklemekteler. Elimizdeki aletleri en profesyonel şekilde kullanmalıyız ve yapacağımız müdahalede bilinçli bir şekilde en çabuk şekilde yapmalıyız. Bunun için bu tür eğitim seminerleri veriyoruz.” şeklinde konuştu.
Hizmet içi eğitimin 10 gün devam edeceğini belirten Orhan Canpolat “Amacımız, itfaiyecilerin yangına karşı eğitmek ve yangın durumunda nasıl davranmaları gerektiğini öğretmektir. Yangında can ve mal kaybını asgariye indirmeyi amaçlayan kurslardan sonra katılımcılara sertifika verilecektir” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi