İstanbul’da faaliyet gösteren Afşin ve Kahramanmaraşlılar sivil toplum örgütü temsilcileri Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i makamında ziyaret ettiler.
İstanbul’da faaliyet gösteren Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk, Kültür ve Çevre Derneği ( AFŞİNDER) Başkanı Ahmet Ardıç, MARAŞDER Başkanı Şaban Kurt, TÜRKOĞLUDER Başkanı Cafer Parlak, NURHAKDER Başkanı Rüstem Kurt, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.
Yapılan ziyarette konuşma yapan AFŞİNDER Başkanı Ahmet Ardıç, “İstanbul’da bulunan tüm Kahramanmaraşlılar sivil toplum kuruluşlarını temsilen dört dernek başkanımızla birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve tüm ilçe belediye başkanlarımıza hayırlı olsun ziyaretleri yapılıyoruz. Bugün de Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’i ziyaret ettik ve kendisine hayırlı olsun dileklerimizi ilettik.  Bizler Kahramanmaraşlılar Derneği olarak ilimizin ve ilçelerimizin sorunlarını dinlemek ve kendilerine bizim görmüş olduğumuz sorunları başkanlarımıza iletiyoruz. Sorunların çözüm süreci konusunda da bizlere düşen görevleri yapmaktan da gurur duyacağız. Çünkü her şeyi belediyeden beklememek gerekir. Bizler nasıl katkıda bulunabiliriz belediyemizin hizmetlerine, kültürel, sosyal faaliyetlerine bu bağlamda İstanbul’da faaliyet gösteren Nurhak, Türkoğlu, Maraş ve Afşin dernek başkanları olarak belediyelerimizi ziyaret etmek için yola çıktık.” dedi.
Afşin’in en büyük sorunu “su” sorunudur
Afşin’in en büyük sorununun “su” sorunu olduğunu kaydeden Ardıç, “Afşin’in şuanda en büyük sorunu su sorunudur. Bu sorunun biran evvel çözülmesi gerekmektedir. Bizlerde bu konuda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize giderek su sorununun çözülmesi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’ ileteceğiz. Akdere içme suyu projesiyle birlikte ilçemiz çok kaliteli bir suya kavuşacak ama bu suyu artık kanalizasyona karıştırmak gibi bir lüksümüz yok. Onun için Akdere içme suyu Afşin’e gelene kadar şehir içi şebekelerinin yenilenmesi gerekmekte.” diye konuştu.

“İlçeler arası diyaloğu artırmayı düşünüyoruz” 
Kahramanmaraş’ın ilçeleri arasındaki diyaloğu artırmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Ardıç, “İlçelerimizi ziyaret ederek ilçeler arasındaki kopukluğu gidermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca gittiğimiz yerlerde yaşanan sorunlara da şahit olduk. Bencil düşünüp de bir yerin sorununu öne çıkarmak istemiyoruz bölgemizin bütün sorunlarını ön plana çıkartmak istiyoruz. Kahramanmaraş Akdeniz’in incisi ama İstanbul’da ne Eshab-ı Kehf’i tanıtabiliyoruz, insanlara Eshab-ı Kehf’i anlattığımızda Tarsus’ta diyorlar. Bizim derneğimizin en büyük amacı Eshab-ı Kehf’i tanıtmak. Bu noktada kültürel turlar düzenlemek istiyoruz. İstanbul’da tur çalışmalarının alt yapısını ayarlıyoruz. Bu noktada da üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız.” dedi.
Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Güven,  “İstanbul’da faaliyet gösteren tüm Kahramanmaraşlılar sivil toplum kuruluşlarını temsilen gelen dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum. İnsanlar içinde yaşadıkları mekanların sorunlara bir süre sonra alışıyorlar ve duyarsız kalıyorlar. Eksiklikler fark edilmiyor. Ama il dışında yaşayan hemşerilerimizin çeşitli aralıklarla yaptıkları ziyaretlerde bizlerin göremedikleri rutin gelen aksaklıkları çok iyi gözlemlemekteler. Bu anlamda dışarıda bulunan hemşerilerimizin gözlemleri bizler için çok önemli. Aynı zamanda katkıları da çok önemli.  Afşin’in bizim ve şimdiye gelinen zamana kadar hizmet eksiklikleri olabilir ve bunun ortak akılla giderilmesi gerekiyor. İl dışında yaşayan hemşerilerimizin görüşleri çok önemli. Bizleri ziyaret ettikleri için çok teşekkür ediyorum.”
Yapılan sohbet ardından Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk, Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Ahmet Ardıç, Afşinli hemşehrimiz Ahmet Muhsin Meriç’in çıkardığı Ustanın İmtihanı isimli kitabını Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e hediye etti.
Diğer taraftan heyet Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş’ı makamında ziyaret etti.





Editör: Haber Merkezi