İstanbul’da çeşitli üniversitelerde eğitim ve öğretimine devam eden Afşinli öğrenciler, yapımı devam eden Eshab-ı Kehf Külliyesi Camii İnşaat’ına destek için aldıkları bursun bir kısmını bağışladı.

Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği’nin (AFŞİNDER) burslu öğrencileri örnek bir davranış sergiledi. Eshab-ı Kehf Külliyesi Camii İnşaat’ına destek için Afşin Kaymakamlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına aldıkları burslarından bağışta bulunarak destek oldular.

İstanbul’da faaliyet gösteren AFŞİNDER, her ay, öğrencilerini bir konukla buluşturuyor. AFŞİNDER’in bu seferki konuğu, iki defa yılın hâkimi seçilen Afşinli hemşerimiz İbrahim Gözükara oldu.

AFŞİNDER hizmet binasında öğrenciler ile söyleşi yapan Hakim İbrahim Gözükara, gençlere kendi anılarından bahsetti. Maddi sıkıntılardan dolayı okulu son sınıfta bırakmak zorunda kaldığını ifade eden Gözükara “Buralardan bize müşteri çıkmaz” diyerek, öğrencilere tebessüm ettirdi ve konuşmasına şöyle devam etti:

“Keşke bizim zamanımızda da AFŞİNDER gibi çalışan dernekler olsaydı. Bu derneğin kıymetini bilin, bakın ne güzel dernek sizleri bizler ile buluşturuyor, burs veriyor, giyim yardımı yapıyor, yemek veriyor, çay veriyor, daha ne olsun.  Buralarda kötü alışkanlık yok, çünkü kötü insanlar burada yok.” diye konuştu.

Söyleşinin ardından Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Ahmet Ardıç, öğrencilere burslarını takdim etti. AFŞİNDER tarafından verilen bursları teslim alan öğrenciler, Eshab-ı Kehf Külliyesi Camii İnşaat’ına destek için Afşin Kaymakamlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına bağışta bulundular.

Konu hakkında açıklama yapan AFŞİNDER Başkanı Ahmet Ardıç, “ Afşinli hemşerimiz Hakim İbrahim Gözükara’ya bizleri kırmayıp buraya geldiği için teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı gençlerimizle bir araya geldi ve onlara birikimlerini, anılarını aktardı. Öğrencilerimizin de bu söyleşiden son derece faydalandıklarını düşünüyorum. Gençlerimiz ile her zaman gurur duyduk. Bugün örnek bir davranış sergilediler ve şehrine, memleketine, tarihine ve eserlerine sahip çıkan bir gençliğin yetiştiğini bizlere bir kere daha gösterdiler. Dernek tarafından öğrencilerimize verilen burslardan bir miktar parayı Afşin’imizde devam eden Eshab-ı Kehf Külliyesi Camii İnşaat’ına destek için bağışladılar. Allah onlardan razı olsun.” diye konuştu.

Program sonunda tüm katılımcı öğrencilere alt ve üst giyim yardımı yapıldı.


Editör: Haber Merkezi