Afşinli Hemşerimiz Dr. Veli Böke, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü olarak atandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1.Hukuk Müşaviri olarak görev yapan Afşinli hemşerimiz Dr. Av. Veli Böke,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü görevine atandı.

Böke sosyal medya hesabından yeni görevi hakkında şu ifadelere yer verdi:

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1.Hukuk Müşavirliği görevinden ayrılarak İstanbul İl Müdürlüğü görevine başladım. Mevla yardımcımız olsun.”

Dr. Av. Veli Böke’yi tanıyalım

1972 yılında Afşin'de doğdu. 1989'da Ankara Adalet Meslek Lisesini ve 1996'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1999 Kırıkkale Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi Yüksek Lisansını tamamladı ve "Yunanistan Anayasası ve İdari Yapısı" üzerine tez hazırladı. Halen Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Taşınmaz Geliştirme ana bilim dalında doktora eğitimini sürdürmektedir.

1991 yılında İstanbul Fatih Adliyesinde zabıt kâtipliğiyle başlayan mesleki hayatına, kısa süreli serbest avukatlık, Kocasinan Belediyesi hukuk işleri müdürü, Türkiye Belediyeler Birliği eğitim müdürü, destek hizmetleri müdürü ve hukuk danışmanı olarak devam etti. KASKİ Teftiş Kurulu Başkanlığı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Bu zaman içerisinde birçok yasama ve diğer mevzuat çalışmalarında belediyeleri temsil etti. Erciyes Üniversitesi Hukuk ve Mimarlık Fakültelerinde "İmar Hukuku", Adalet Meslek Yüksek Okulunda "Belediye Mevzuatı"; Ankara Üniversitesi Taşınmaz Geliştirme ABD'de "Gayrimenkul Hukuku, Değerleme Hukuku, Kamulaştırma Hukuku" dersleri verdi. İmar, kamulaştırma, kamulaştırmasız el atma, kamu ihale, gayrimenkul değerleme ve zabıta mevzuatı üzerine kitapları ve çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makaleleri bulunmaktadır.

Avukat Veli Böke; Çevre ve Şehircilik Bakanlığında I. Hukuk Müşaviri olarak görev yaparken Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü olarak atanmıştır.

Editör: Haber Merkezi