İsmail Aslan,Türkiye Maden İşçileri Sendikası
Genel Başkanlığı'na Adaylığını Açıkladı

İsmail Aslan:"Maden işçilerinin huzuru için adayım”

İsmail Aslan, Türkiye Maden İşçileri Sendikası (MADEN-İŞ) Genel Başkanlığı'na aday olduğunu düzenlediği toplantıyla açıkladı.

Maden-İş Sendikası eski Genel Başkanı İsmail Aslan, maden işçilerinin arasındaki huzurun yeniden sağlanması için önümüzdeki günlerde yapılacak olan Maden-İş Sendikası Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıklayan İsmail Aslan, 16 yıldır sendikacılık faaliyetlerinin içinde olduğunu ifade etti. Maden İşçilerinin aralarındaki huzurun yeniden sağlanması için aday olduğunu ifade eden Aslan, "Bildiğiniz gibi madencilik sektörü iş yönünden riskli bir sektördür.Madencilik sektörü, ülkelerin kalkınmasında rol oynayan en önemli sektörlerden biridir. Maden sektöründe şuanda kamu ve özel sektördeki maden işçilerinin arasında ciddi anlamda bölünme, bir birleriyle kavgalar, ayrıştırmalar yaşanmaktadır. Buda maden işçilerinin huzurunu kaçırmış durumda. Bazı yerlerde yapılan özeleştirme ile de işçi kardeşlerimizin hakları gasp edilmektedir.  Arkadaşlarımla beraber bu gidişe dur demek için yeniden adayım" dedi.

SENDİKANIN BU GİDİŞİNE "DUR" DİYECEĞİZ

Neden aday olduğunu anlatan İsmail Aslan, "Bana neden aday oluyorsun diye soruyorlar. 2011 yılında kendi bölgem olan iş yerinde bir kaza sonrası 12 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi halen toprak altından çıkartılamadı. O dönemlerde bu insanların göçük altında çıkarılamaması sebebiyle insani duygularımdan etkilenerek istifa ederek görevi bıraktım. Bu onurlu davranışımın hatalı bir karar olduğunu anlamış bulunmaktayım. Ben görevimi bıraktıktan sonra bu 4 yılda Türkiye Maden İşçileri Sendikası geçmişe nazaran çok kötü duruma düşmüştür. Bu düşmüş oldukları kötü gidişata dur diye bilmek için yeniden adayım." diye konuştu.


-BU "VURDUMDUYMAZLIĞA" SON VERECEĞİZ

Mevcut yönetimin vurdumduymaz bir tavır sergilediğini kaydeden Maden İş Genel Başkan Adayı İsmal Aslan, "Şu anki duruma bakıldığı zaman Türkiye Maden İşçileri Sendikası işler açısı durumda. 2014 yılında Türkiye'de büyük bir maden faciası yaşandı. 301 maden işçimiz hayatını kaybetti. 3000 kişi işten atıldı, şube yönetimi kaderlerine terk edildi. Siyasiler bu insanların haklarını alabilme mücadelesi veriyorlar, hayatını kaybeden arkadaşlarımızın çocuklarına nasıl sahip çıkarız diye çalışırken mevcut sendikamız ne yapıyor? Maalesef hiç bir şey yapmıyorlar. Bu durumda bizleri üzüyor. Bu kadar büyük olaylar oluyor ülkemizde, maden işçilerimiz hayatlarını kaybederken, sendika başkanını gören var mı?Yine karamanda 18 kişi hayatını kaybetti ve bu olaydan çok etkilendim. Bugün baktığımız zaman Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Allah aşkına nerede? Gören duyan var mı? Olay yaşandığı gün 3 saat içerisinde Türk-İş Genel Başkanı olay yerine geliyor. Ya peki bizim sendika? Bizim sendika olayın 2.gününde bile olay yerine gelmemiş, nerede olduğu belirsiz. Ben eski Genel Başkan olarak olay yerine gittiğimde sadece yönetim vardı. Peki, böyle bir genel başkanın o makamda durmasına gerek var mı?  Bu kadar süre geçmesine rağmen, bayramlar geçmesine rağmen, o insanların açısını paylaştı mı?Ayrıca üzülerek şunu da söylemek istiyorum, işçilerin ailelerine baş sağlığı bile dilememiş, bir acılı ailenin evini dahi ziyaret etmemiştir. Böyle bir genel başkanı maden işçilerini temsil edemez." şeklinde konuştu.

ÖZELEŞTİRME SIRADANLAŞTIRILDI

Onca yaşanan özeleştirmelerde Maden-İş Sendikası Genel Başkanı'nın sesiz kaldığını ifade eden Aslan, "Değerli arkadaşlarım, örgütlü olduğumuz santralleri sırasıyla sayalım. Kütahya Seyit Ömer Santrali, özelleşti. Muğla Yatağan santrali özeleşti. Bu özeleşmeler bir birini kovalarken, Maden-İş Sendikası başkanı nerede? Gören duyan var mı?  Bu yerlerdeki şube başkanları tek başlarına mücadele verdi fakat özeleştirmeyi durduramadılar. Genel başkan, şube başkanlarının yanlarına bile gelemedi. Şimdi Türkiye'nin en büyük Termik Santrallerinden bir tanesi olan Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve Kömür İşletmesi özeleşmenin eşiğinde. Burada ki işçi kardeşlerimiz, her gün gam keder içerisindeler. Çünkü neden, yarın ne olacakları belli değil. Peki, işçi arkadaşlarımız bu durumdayken Maden-İş Genel Başkanı nerede? Gören duyan var mı? Maalesef ki hayır." dedi.

ÖZELEŞTİRMEYE BEREBER "HAYIR" DİYECEĞİZ

Özeleştirmeye işçilerle omuz omuza birlikte mücadele vereceklerini ifade eden Maden İş Genel Başkan Adayı İsmal Aslan, "Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel başkanından umudu kesmiş bir işçi camiası görüyorum bu umudu kesilmiş işçi kardeşlerime sahip çıkmak istiyorum. Bugün sendika adeta işçilerin evi, yuvası olması gerekirken yine üzülerek söylüyorum Genel Başkanın sadece ofisi olmuş durumda. İşçi kardeşlerime sesleniyorum, 4 yıl içerisinde Genel Merkeze gelen işçi kardeşlerimiz varsa onlara soruyorum adeta bir gümrük kapısı gibi zor şartlar içerisinde giriyorlar. İnşallah bu görev bana verilirse bu makamlar işçi arkadaşlarımızın evi yuvası olacak, kimseye sorulmadan sorunlarını, sıkıntılarını bizlerce rahatça paylaşacaklar. Biz bir aileyiz, ailemizdeki tüm sorunları teker teker çözeceğiz. Bizler bir olacağız ki, yaşadığımız kötü olayları bir daha yaşamamak için. Mücadelemizi her platformda omuz omuza vereceğiz. İşçilerimizin menfaati olan her şeyi birlikte yapacağız. Ben buna inanıyorum, işçi arkadaşlarıma güveniyorum." diyerek sözlerine son verdi.
Editör: Haber Merkezi