Afşin Belediyesi tarafından 2020 kültürel etkinlikler kapsamında ‘İslam’da Aile Bireylerinin Sorumlulukları’ konulu konferans düzenlendi.

Afşin Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Nuri Kahveci katıldı.

Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Afşin Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik, “Konferansımıza katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Son zamanlarda Türk aile yapısına televizyon, internet uygulamaları gibi medya unsurlarıyla saldırılar düzenlenmemekte. Bunların en basiti çocuklarımızın izlediği çizgi filmlerde bilinçaltını etkileyecek içerikler yerleştirildiğini uzmanlarımız açıklıyor. Aile yapımızı bozmak için her türlü saldırıyı gerçekleştiriyorlar. İnşallah bu saldırıları önleyecek ve öteleyeceğiz.” diye konuştu.

Toplumun temel taşı ve medeniyetin taşıyıcı unsuru konumundaki ailenin kuruluşundan itibaren sağlıklı bir yapıda olmasının Müslümanlar için bir zorunluluk olduğunu ifade Prof. Dr. Nuri Kahveci, “Kapitalizmin hak anlayışı kültürüne kayan Müslümanlar bu sebeple İslam’ın hak anlayışını gölgede bırakmaya başladıkları için aile bireyleri arasında anlaşmazlık ve kavgalar baş gösterir olmuştur. İslam’da hak denilince önce başkalarına karşı olan sorumluluk anlaşılmalıdır. Allah hakkı, komşu hakkı, kul hakkı gibi kavramlar Müslümanlara sorumluluk alanlarını bildirmek için kullanılmaktadır. Bu kavramlarla bir Müslüman’a komşun üzerinde hakkın vardır bunu ondan zorla almalısın gibi bir hedef gösterilmez. Kapitalizmin yaptığı ise; bu senin hakkındır bunu zorla da olsa almaya, hatta meşru olmayan yollarla bile bu hakka kavuşmaya gayret göstermelisin şeklindedir.
Medeniyetimizi aile kurumuyla sürdürebilmek için bu kurumun bireylerinin sorumluluklarını bilmeleri ve bunları yerine getirmeye çaba göstermeleri gerekir. Aksi halde kültürel değerlerimizi sonraki nesillere taşımamız mümkün olmayacaktır.” Diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Kahramanmaraş İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi korosu tasavvuf müziği eserleri seslendirdi.

Programa, Afşin İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Yardımcısı Mehmet Köse, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi