Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Afşin’de bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Afşin Hükümet Konağı Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kurt, Afşin Kahramanmaraş Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Afşin Temsilcisi Ünal Peköz, mali müşavirler katıldı.
 
Programın açılış konuşması yapan Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce, Afşin’e hizmet binası açmak için çalışma başlattıklarını kaydetti. Yüce, “Daha önce Türkiye iş ve işçi bulma kurumuyken, 2003 yılında Türkiye İş Kurumu, 2011 yılında da Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak yeniden yapılandı. Eskiden 23 ilde bölge çalışma müdürlükleri vardı. Bu müdürlükler kaldırıldı ve hizmetin vatandaşlarımızın ayağına gitmesi sağlandı. Önceden işçi ve işveren arasında en ufak bir uyuşmazlık halinde gerekli belgeleri toplayarak veya çalışma belgesi, işletme belgesi gibi en ufak bir sorun için Gaziantep’e gitmek zorunda kalınıyordu. Bizim amacımız hizmeti vatandaşımızın ayağına götürmek. Geçen yıl içerisinde büyük ilçelerimizden başlayarak hizmet merkezlerimizi açmaya başladık. Afşin’e de bağımsız olarak hizmet merkezini açmayı planlıyoruz. Bunun için arsa temini, yer temini çalışmalarımız var bunun müjdesini de vermek istiyorum sizlere. Şuanda belediyemizin içerisinde bir hizmet noktamız var ama burada belirli sınırlarda bizlere yardımcı olmaya çalışıyorlar. Gerçekten büyük bir fedakarlık içerisinde hizmet etmeye çalışmaktalar. “ dedi.
Mesleği olan kişinin hiçbir zaman işsiz kalmadığını işaret eden Yücel şunları kaydetti:
“Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak işe yerleştirme, iş ve meslek danışmanlığı, kısa çalışma, işsizlik sigortası uygulamaları, meslek eğitim kursları, girişimcilik ve işverenlere sağlanan teşvikler gibi konularda işletmeleri ve halkımızı bilgilendirmek amacıyla bir araya toplandık. Bilindiği üzere işsizliğin en temel sorunlarından bir tanesi mesleksizlik. Şuanda Afşin’de olsun Elbistan’da olsun özellikle Kahramanmaraş’ta olsun belirli bir mesleği olan kişinin boşta kaldığını görmedik. Bizim temel işlevlerimizden birisi işçi ve işvereni buluşturup ve uygun bir işe yerleşmesini sağlamak. Ayrıca mesleğini değiştirmek isteyen veya meslek sahibi olmak isteyenlere mesleki eğitim konusunda destek olmak. Ama esas amacımız işçi ve işvereni bir araya getirerek uygun işe uygun insanı yerleştirmek temel prensibimiz. “
Bilgilendirme toplantısı soru cevapla son buldu.
Editör: Haber Merkezi