İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Açar, Toplum Yararına Programları (TYP) çerçevesinde Afşin Belediyesi’nde çalışan işçilerle bir araya geldi.

Açar, işçilerle görüşmesi öncesinde Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş ve Afşin Belediyesi’ndeki İŞKUR Hizmet Noktası Koordinatörü Fatih Demir’i ziyaret etti. Açar, daha sonra işçilerin çalıştığı Rabia Parkı’na geçti. Burada bir değerlendirme yapan İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Açar, Afşin Belediyesi ile yapılan projenin toplam bütçesinin yaklaşık 1 milyon TL olduğunu kaydetti.

Açar, şunları söyledi: “Çalışma ve İş Kurumu Kahramanmaraş İl Müdürlüğü ve Afşin Belediyesi tarafından başlatılan çevre düzenlemesi ve temizliği kapsamında düzenlenen Toplum Yararına Programı’nda (TYP) 49 işsiz vatandaşımıza 20 Mart-15 Eylül 2017 tarihleri arasında uygulanan program 18 Ocak 2018 tarihine kadar uzatılmıştı. Program devam ettiği müddetçe İŞKUR kapsamında belediye çalışanlarının ücretlerinin tamamı ve SGK primleri dahil İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Afşin Belediyesi ile yapılan projenin toplam bütçesi 983 bin 984 TL’dir.”

Rabia Parkı’nda temizlik ve çalışma yapan İŞKUR çalışanları ise, programdan memnun oldukları, bu gibi programların devam etmesi gerektiğini belirttiler. İlçelerinde iş imkanlarının azlığı nedeniyle başka illerde çalışmak zorunda kaldıklarını hatırlatan işçiler, bu tür projeler sayesinde ailelerinden ayrılmadan evlerine ekmek götürebildiklerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi