Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Türkiye İşitme Engelliler 1. Ligde mücadele eden Afşin İşitme Engelliler Futbol Takımı’na spor malzemesi yardımında bulundu.

Türkiye İşitme Engelliler 2. Ligde iken 1. Lige çıkarak Afşin’in gururu olan Afşin İşitme Engelliler Spor Takımı’na Afşin Kaymakamlığı’ndan destek geldi. Tüm sporculara eşofman, krampon, kaleci eldiveni, gibi spor malzemeler verildi.

Engelli vatandaşlarımızı toplum hayatına kazandırmak bizim görevimizdir diyen Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Toplumumuzun bir kesimini engelli vatandaşlarımız oluşturmakta. Engelli vatandaşlarımızı da toplum hayatına kazandırmak bizim görevimizdir. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Eğitim ve sağlık problemleriyle ilgilenmek zorundayız. Toplumsal hayata engelli vatandaşlarımızı en rahat buluşturabileceğimiz sportif faaliyetler oluşturmamız lazım.  Elimizden geldiği kadar da kaynaklarımızı bu yönde harcamaktayız. İlçemizde de işitme engellilerin oluşturduğu bir futbol takımımız bulunuyor ve futbolda gayet başarılı oluyorlar. Geçen dönemde bizi ziyaret ederken kazanmış oldukları kupalarıyla gelmişlerdi. Bizden spor malzemeleri için talepte bulundular ve bizde üzerimize düşen bu görevi yerine getiriyoruz. İnşallah bu dönemde de aynı başarıyı göstereceklerini umut ediyorum. Dönem sonunda gene ilçemize bir kupa daha kazandıracaklarına inanıyorum.  Bu konuda gayret ve çaba harcayan Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürümüze de teşekkür ediyorum.” dedi.

İşitme Engelliler Spor Takımı, daha sonra Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can’ı makamında ziyaret ederek, önümüzdeki günlerde yapılacak olan müsabakalara davet etti.

Editör: Haber Merkezi