Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğünde çalışan bir grup işçi, haksız yere işten çıkartıldıkları, taşeron firma tarafından maşlarında hukuka aykırı bir şekilde kesinti yaptıklarını iddia ederek eylem yaptılar.
AEL İşletmesi’nde taşeron firmada çalışan işçiler sabahın erken saatlerinde Çoğulhan Mahallesi’ne gelerek Afşin-Çoğulhan yolunu traktörlerle trafiğe kapattı. Jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylemde işçiler, haksız yere işten çıkarıldıklarını, çalıştıkları iş yerinde hukuka aykırı bir şekilde maaşlarında kesinti yaptıkların gerekçesiyle yol kapama eylemi yaptılar. Maaşlarından usulsüz kesinti yapıldığı öne süren grup daha sonra işçileri taşıyan servis araçlarının AEL'e girmesine izin vermedi. 
Taşeron firmaya tepki gösteren Ertuğrul Koca, “İşletmenin içinde maaşlar yatığı zaman resmi olarak 1300-1400 TL para alıyor, fakat firma geri 300-400 geri bana getiricin diyor. İşe başlarken zaten 5 bin TL’lik bizden senet alıyor.5 bin TL’lik senet almasının sebebi de yarın bir gün tazminatlar yattığında getirmediğin zaman senin senetini bir başkasına satıyor ve seni icraya veriyor. Maaşın bankaya yatığı zaman geri elden 300-400 istiyorlar. İşçilerden haraç topluyorlar. Vermediğin zamanda seni işten çıkartıyorlar. Bu eylem sürecek” dedi.
Olay yerine gelen Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, işçilerden eylemlerine son vermesini istedi. Taşeron sisteminin Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi ilçelerinde de bazı sıkıntılara neden olduğunu vurgulayan Aksoy, sorunun aşılması için girişimde bulunacaklarını söyledi.
Kalabalık, Aksoy'un ikna çabaları sonucu yaklaşık 3 saat süren yol kapatma eylemini sonlandırdı.
 
Editör: Haber Merkezi