Özel İdare İş Merkezi önünde stant açan partililer, vatandaşlardan kampanyaya katılmaları için destek istediler. Konuya ilişkin basın açıklaması yapan İP İl Başkanı Cafer Sincer, kampların varlığının bölge illerinde ve Kahramanmaraş’ta rahatsızlığa neden olduğunu öne sürdü. ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Türkiye’yi Suriye’ye karşı ateşe sürmek istediğini iddia eden Sincer, Türkiye’nin dostlarıyla kanlı bıçaklı hale getirildiğini savundu. Bu durumun kabul edilemez olduğunu dile getiren Sincer, şöyle konuştu:
“Suriye’nin bütünlüğü ve güvenliği, Türkiye’nin bütünlüğü ve güvenliğidir. Suriye’de iç savaş, Türkiye’de iç çatışmalar ve kaostur. ABD’nin Suriye savaşında piyon olmak, ekonomiden iç barışa kadar her şeyimizi alt üst edecektir. Bu operasyon, aynı zamanda Kuzey Irak’ta kurulan ikinci İsrail’i Suriye ve Türkiye toprakları üzerinden Akdeniz’e çıkarma operasyonudur.”
Sincer, sözlerinin sonunda tüm Kahramanmaraşlıları Türkiye-Suriye Kardeşlik Platformu’nun 16 Eylül’de Hatay’da düzenleyeceği “Kardeşlik Buluşması” etkinliğine davet etti.
Editör: Haber Merkezi