Afşinli İşadamı Hasan Gülkaynak, kendi doğduğu Koçova Mahallesine yaptıracağı 4 derslikli okul binası, 1+1 lojman ve laboratuardan oluşan projenin protokolünü imzaladı.

Afşinli İşadamı Hasan Gülkaynak, kendi doğduğu memleketine güzel vefa örneği göstererek, bölgenin ihtiyacı olan yere okul yaptıracak.
Kahramanmaraş Valiliğinde düzenlenen törende, Afşin'e 50 kilometre uzaklıkta bulunan Koçova Mahallesine yapılacak olan 4 derslikli okul binası, 1+1 lojman ve laboratuardan oluşan projenin protokolü Afşinli iş adamı Hasan Gülkaynak, Vali Mustafa Hakan Güvençer ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akut arasında imzalandı.
Vali Mustafa Hakan Güvençer, “Kahramanmaraşlı vatandaşlarımız büyük işlere imza attılar. Bundan sonrada örnek çalışmalara imza atacaklarından şüphem yok. Hayırsever işadamı Hasan Bey kendi eğitim gördüğü köyüne yeni bir okul yaptırma kararı aldı. Geleceğimizin mirası güzel öğrencilerimize en büyük en özel yatırım olduğunu düşünüyorum. Sadece kendine zengin olan insanın kimseye faydası olmaz. Bugün bu zenginliğin en güzel örneğini yaşıyoruz” diye konuştu.



Eğitime yaptığı destekten dolayı Hasan Gülkaynak’ıı kutlayan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, “Hasan Bey'e öğrencilerimiz adına teşekkür ederim. 34 öğrencisi olan okulumuzda 2 öğretmen görev yapıyor. Koçova mahallemiz ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıkta olan bölge. Afşin adına çok teşekkür ederim” dedi.
Koçova Mahallesinde doğan ve ilköğretimini burada tamamlayan iş adamı Hasan Gülkaynak ise, “Eğitim hayatım kendi köyümde başladı.Daha sonra yatılı olarak devam etti. Sonra ticarete atıldık ve başarılı olduk. Kendi ilimize kendi köyümüze imkanlarımız doğrultusunda katkı sağlamak istedim.  Çocukluğum bu köyde zor şartlar altında geçti. Onca zorluğa rağmen yılmadan usanmadan bu yıllara geldim. Köyümdeki öğrencilerde benim yaşadığım zorluğu yaşamasın diye bu okulu yapılmasında katkıda bulunarak önemli bir projeye imza attığım için çok mutluyum. Bu okulda okuyacak öğrenciler iyi bir eğitim ve öğretim yolundan geçerek ailelisine ve vatanına iyi bir evlat ve birey olarak yetişmesini istiyorum? diye konuştu.” dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi