Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR), Elbistan’da tanıtım ve anket çalışması yaptı.
İşgücü Piyasası Analizi kapsamında görevlendirilen İş ve Meslek Danışmanları Ergin Çiçek, Bayram Fırat, Hüseyin Polat ve Mevlüt Mendeş, Elbistan’daki 158 iş yerini ziyaret ederek, anket çalışması yaparken, aynı zamanda işverenlerin sorunlarını dinleyip, İŞ-KUR’un çalışmaları hakkında bilgi verdiler.
Elbistan’da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren İş ve Meslek Danışmanı Ergin Çiçek, yaptıkları ankete göre işverenlerin çoğunluğunun yetişmiş ara eleman bulma konusunda sorun yaşadıklarını ifade ettiklerini söyledi.
İşveren ziyareti ve anket çalışmasından bahseden Çiçek, şunları söyledi:
“Elbistan’da 5 gün içerisinde toplam 158 işyerini ziyaret ettik ve işyerlerine anket uyguladık. Bu anket çalışması sırasında işverenlerin problemlerini dinleyip, aynı zamanda Çalışma ve İş Kurumunun çalışmaları hakkında bilgiler verdik. Yapılan çalışmalar doğrultusunda birçok işveren iş yeri ziyaretlerinden memnun kaldıklarını ifade ederek, İŞ-KUR’un çoğu faaliyetlerinden haberdar olmadıklarını, bu çalışma sayesinde öğrendiklerini belirtiler. Anket çalışması sırasında işverenlerin birçoğunun yetişmiş ara eleman bulma konusunda sorun yaşadığını gördük ve işverenlerimiz bu sorunu tek başlarına çözemeyeceklerini belirtiler.”
Yetişmiş ara eleman sorununun, İŞ-KUR’un İşbaşı Eğitim Projesi ve Meslek Edindirme Kursları ile çözülebileceğini ve bu eğitim süreçleri boyunca işverenin hiçbir maddi kaybının olmayacağını anlatan Çiçek, eğitim süreci boyunca bütün masrafların Çalışma ve İş Kurumu tarafından karşılandığını belirterek, yetişmiş ara eleman sorununa çözüm bulabileceklerini söyledi.
İşverenlerin, İşbaşı Eğitim Projesinin gayet güzel bir çalışma olduğunu ve bundan faydalanmak istediklerini belirttiklerini de dile getiren Çiçek, işverenlerin iş yeri ziyaretlerinin sıklaştırılmasını istediklerini kaydetti. İş ve Meslek Danışmanı Ergin Çiçek, Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu olarak ilçelere bundan sonra daha fazla ilgi göstereceklerini vurgulayarak, sözlerini tamamladı.
Editör: Haber Merkezi