Yüce, Elbistan’ın hem işveren hem de işçi kapasitesi yönünden birçok ilden büyük olduğunu belirtti. Elbistan’ın bu potansiyelini ve coğrafi şartlar, uzaklık, sosyal ve kültürel faktörleri göz önünde bulundurarak genel müdürlüğe Elbistan’a şube açılması yönünde bir müracaatları olduğunu belirten Yüce, “Bu işi merkezden değil, hizmeti vatandaşın ayağına götürülmesi ilkesinden, prensibinden hareketle Elbistan’a bir şube açılması gerektiği gerekliliğini dile getirerek talepte bulunduk. Genel müdürlüğümüzce de Elbistan’a şube müdürlüğü açılması olumlu bulundu. İnşallah Elbistan’a kısa zamanda, yılbaşında şube açacağız” dedi.
Şube müdürlüğüne yer bakmak için Elbistan’a geldiğini ve bunun için de kurumlardan destek isteyeceklerini belirten Yüce, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Biz burada binayı temin ettikten sonra hızla altyapı çalışmalarını, alet edevat büro malzemelerini, personelini tahsis ederek inşallah yılbaşında Elbistan’ımıza Çalışma ve İş Kurumu Elbistan Şubesi’ni açmayı planlıyoruz. Şube açıldığı zaman artık Elbistan’dan Kahramanmaraş’a gitme olmayacak. Açılacak olan şube ile Elbistan’daki hizmet noktası arasında çok fark var. Hizmet noktası sadece buradan aldığı talepleri bize iletir. Yetkileri sınırlı, hatta orada çalışan personel İş-Kur’un personeli bile değil. Bizim belediyelerle bir protokolümüz var ve o protokol çerçevesinde buradan aldığı bazı talepleri bize iletir. Orada inisiyatif kullanma, imza yetkisi yoktur. Şube açıldığı zaman bir il müdürlüğünde yapılan tüm iş ve işlemler Kahramanmaraş’a gidilmeden buradan yapılacak.”
Editör: Haber Merkezi