Afşin’in en köklü şirketlerinden olan Temel Un Mamulleri ve Temel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Utku Ertekin, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı.

2022 yılında yapılacak olan Afşin TSO başkanlık seçiminde aday olduğunu basın toplantısı yaparak açıklayan iş adamı İsmail Utku Ertekin, “İçinde bulunduğumuz konjonktürde artık ticarette de bir dönemin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Kuralların yeniden yazıldığı bir dönemden geçiyoruz. Yıllardır edindiğimiz tecrübelerimizi bu geçiş döneminde sıkı bir inovasyonla başarmamız gençlerimiz, ülkemiz ve geleceğimiz için çok büyük bir önem taşımaktadır. Günümüz ticareti gerek ulusal gerekse uluslararası alanda artık bir bedenin sinir sistemi gibi bir birine entegre olarak bağlanmış şekilde çalışmaktadır. Dünya ticareti bu şekilde entegre olurken Afşin’imizin, ülkemiz ticaretine dahi entegre olamamış olması bizleri derinden üzmektedir. Afşin’de değerli ticaret erbabı büyüklerimizin sahip olduğu tecrübenin gençlerimize aktarımını sağlayacak, tecrübe ve cesaretin aynı ticari platformda buluşmasını sağlayacak çalışmaların somutlaştırılarak ticari hayatımıza uygulanmasını acil ve elzem görmekteyiz.” Diye konuştu.

Yeni projelerle Afşin’in ticaretine katkı sağlamak istediklerini belirten Afşin TSO Başkan Adayı İsmail Ertekin, “ Çok yakında yeni bir perspektifle yeni yüzlerle genç dinamik yönetimimiz ve projelerimizle kapınızı çalacağız. Afşin’imizi ülkemizin ticari hayatıyla entegre edecek, mevcut işletmelerin kurumsal alt yapı ile daha üretken hale gelmesini sağlayacak ve nihayetinde Afşin’imizde üretilen ürünleri önce ülke sonra dünya ekonomisine kazandıracak projelerimizi kamu ve özel teşebbüs temsilcileri ile paylaşarak fizibilitelerini yapmaktayız. Memleketimize hizmet amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarımızı ticaret odası çatısı altında kurumsal olarak yürütmek için sizlerle birlikte gayretle ve azimle çalışmayı gönülden arzuluyoruz .” açıklamasında bulundu.

Ertekin, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

“Biz geçmiş yönetimlerle kavga ederek değil her fikrin her tecrübenin Afşin’imiz için ne kadar değerli olduğunu içimize sindirerek yola çıkıyoruz. Bu bağlamda alışılmışın dışında bir seçim atmosferi yerine daha uzlaşmacı iletişime açık Afşin içinde bir tuğla kim koyabilir düsturuyla hareket edeceğiz. Buradan bizi destekleyen çıktığımız bu hizmet yolunda ilk günden itibaren yanımızda olan herkese ayrıca teşekkür ediyoruz.”

İsmail Utku Ertekin kimdir?

1984 Afşin doğumlu, ilk ve orta öğretimini Afşin’de tamamlamış, üniversite hayatına İstanbul Üniversitesi İktisat Fakultesi Maliye bölümünde devam etmiştir.  İnşaat sektöründe edindiği tecrübelerini daha da ileri taşımak için İstanbul Kültür Üniversitesi İçmimarlık bölümünde öğrenimine devam etmektedir.  Evlidir.

Editör: Haber Merkezi