Ökkeş Dilbirliği’nin (32) naaşı, Diyarbakır’daki otopsinin ardından bugün polis helikopteri ile Kahramanmaraş’a getirildi. Bekar olan Dilbirliği’nin cenazesi, Malik Ejder Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şeyh Adil Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Hayatını kaybeden polis memurunun yaklaşık 3 yıl İstanbul’da görev yaptıktan sonra 6 ay önce Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine tayin olduğu öğrenildi.
Bu arada Dilbirliği’nin ailesi, polis memurunun ölümüyle ilgili şüphelerin bulunduğunu ve intihar etmesini gerektirecek bir durumun bulunmadığını söylediler. Dilbirliği’nin dayısı Celal Ağyar, yeğeninin ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak iç kanama neticesinde hayatını kaybettiğini söyledi. Ölümün kazayla mı yoksa başka bir nedenle mi olup olmadığı konusunun otopsi sonucuna göre kesinleşeceğini ifade eden Ağyar, “Yeğenim 4-5 ay önce Beytüşşebap’a geldi. Bir gün önce kardeşine özel isteklerini belirtmiş, yani oranın soğuk olduğunu söyleyip içlik istemiş. Konya’daki kız kardeşinden kazak istemiş. Yani dolayısıyla bizim bilgimiz dışında çok ani bir durum olmadıysa intihar etmesini gerektirecek bir durum yok. Kısa bir sözlenme durumu olmuştu ama ona bağlı olarak bir durumun geliştiği iddia edilemez. Borcu yoktu. Hatta araba alma düşüncesi vardı. Biz de otopsi raporunu bekliyoruz. İntihar demiyoruz, kaza olma ihtimali yüksek. İşyerinde oluyor olay. Arkadaşlarıyla beraber kaldığı yerde oluyor. Arkadaşı dinlenmeye çekildikten sonra işte ne olduğunu bilmiyoruz. Ondan sonrası net değil. Emniyet bir soruşturma açtı. Eğer tatmin olmazsak biz de bir soruşturma açacağız.”
Önceki gün Şırnak’ın Beytüşşebap İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde meydana gelen olayda, iddiaya göre görevden dönen Ökkeş Dilbirliği saat 03.00’e kadar arkadaşlarıyla sohbet ettikten sonra odasına çekildi. Sabah saatlerinde kalkan polis memurları, Dilbirliği’ni uyandırmak için odasına geldiklerinde kucağında bir yastıkla kanlar içerisinde buldu. Beylik silahından çıkan kurşunla göğsünden vurulan Dilbirliği’nin kesin ölüm nedeni otopsi sonucunun ardından ortaya çıkacak.
Editör: Haber Merkezi