Kahramanmaraşlı engelli Cuma Simsar’ın 2 yıldır devam eden tekerlekli sandalye beklentisi, internette tanışan yardımsever gençlerin girişimleriyle karşılandı. Simsar’ı sandalyeye kavuşturmak için harekete geçen gençlere yardım eli uzatan, hayırsever işadamı Altuğ Akça ihtiyaç duyulan sandalyeyi aldı. Simsar’ın yaşamını biraz olsun kolaylaştıracak olan sandalye, Kahramanmaraş Engelliler Derneği’nde engelli vatandaşa teslim edildi.
Dernek Başkanı Arif Demir, yapılan yardımın büyük anlam taşıdığını belirterek, gençlere ve hayırsever işadamına sağladıkları katkıdan dolayı teşekkür etti. Demir, “Dernek üyelerimizden Cuma Simsar kardeşimiz 2 yıldır sandalye bekliyordu. Bu gün sandalyeyi Cuma beye teslim ediliyor. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Gönüllü gençler adına konuşan ve gruba Antalya’dan katılan Kerim Güzen ise bu yönde çalışma yapmaya devam edeceklerini söyledi. Kendilerine destek olan işadamı Altuğ Akça’ya da örnek davranışından dolayı minnettar olduklarını kaydeden Güzen, şunları kaydetti:
“İnternet yoluyla tanıştığım bazı arkadaşlarım böyle bir organizasyon yapacaklarını söylediler. Ben de böyle bu amaçla Antalya’dan arkadaşlarıma destek olmak için geldim. İlk olarak derneğe geldik ve ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimizi gördük, yola çıktık. Bu gün ilk sandalyeyi teslim ediyoruz. Hedefimiz derneğe kayıtlı olup tüm ihtiyaç sahibi engellileri tekerlekli sandalyeye kavuşturmak. Bu amaçla çıktığımız yolda bize destek çıkan herkese teşekkür ediyoruz. Bu bizim için küçük bir adım olabilir ama bundan sonraki yapacağımız çalışmalar için büyük bir adım olacak.”
Gençleri, gösterdikleri duyarlı davranışlarından dolayı kutlayan Altuğ Akça’da bu yöndeki faaliyetlere destek olmaya devam edeceğini ifade etti. Akça, “Arkadaşlarımız bana gelip samimice faaliyetlerini anlattıklarında etkilendim ve kayıtsız kalamadım. Karınca kararınca katkıda bulunalım istedim. Bu davranışın herkese örnek olmasını isterim. Gençlerimizi kutluyor, engelli kardeşimize hayatta başarılar diliyorum.” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi