Kahramanmaraş’ta bir dondurma firmasına ait fabrika inşaatında meydana gelen göçükte 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
Alınan bilgilere göre olay, saat 16.15 sıralarında Kahramanmaraş-Adana karayolu üzerinde bulunan bir dondurma fabrikasının ek binasındaki inşaatta meydana geldi. İddiaya göre, inşaatın taşıyıcı kolonlarının büyük bir gürültü ile çökmesinin ardından 4 işçi enkaz altında kaldı. Göçük alanına koşan diğer çalışanlar, durumu hemen 112’ye, itfaiyeye ve polise bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin başlattığı çalışma sonunda 4 işçi enkaz altından çıkartıldı. Ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralılardan birinin hayatını kaybettiği bildirildi. Diğer yaralıların da hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenilirken, 2 işçinin isimlerinin Furkan Zembilören ve Mehmet Sütçü olduğu bildirildi.
Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürü Cahit Küçükönder, göçüğün neden kaynaklandığının yapılacak çalışmanın ardından belirleneceğini belirterek, “Bu bir yeni inşaattaki çökme. Teknik konuyu mühendis arkadaşlar belirleyecekler neden çöktüğü konusunda. İçerdeki yaralıların tamamı çıkartılmış durumda. Çöküş nedeni teknik bir konu ve yapılacak incelemeden sonra ortaya çıkacak” dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Editör: Haber Merkezi