Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi, “Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle program düzenledi.
Afşin Anaokulu Konferans Salonunda Düzenlenen programa Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, sivil toplum örgütü temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Bekir Boz, “Bu tip anma programlarını biz dinin şiarından kabul edeceğiz. Peygamberimizi bizlere hatırlatacak, mesajlarını hatırlatacak, hayatımızdaki yerini ve önemini bizlere hatırlatacak günler olarak görmekteyiz. Müslümanlık hayatının tamamı kulluktur ve yaptığımız her işten de sual olacağız. Burada öğrencilerimizin hazırlamış olduğu programda peygamber efendimizi anacağız. Bu programın hazırlanmasında emekleri geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum ve bizler yalnız bırakmayarak programımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Daha sonra konuşma yapan Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Nergül Karataş, “Bir peygamber doğduğunda, bir devrimci doğmuş demektir” dedi.
Karataş, “Hazırlamış olduğumuz kutlu doğum programına katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Programın hazırlanmasında emekleri geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bir kutlu doğum gecesinde bir arada bulunuyoruz. Peygamberlerin doğum günleri kutlu günlerdir. Çünkü bir peygamber doğduğunda, bir devrimci doğmuş demektir. Yeryüzünün en değerli şahsiyetleri peygamberlerdir. Bir peygamber geldiğinde yeryüzü artık değişecek demektir. Artık sistemler, düzenler olacak demektir yeryüzünde. Sevgili peygamberimiz Hz Muhammet ilk mesajları tebliğ etmeye başladıktan sonra O’na erkeklerden çok kadınlar, zenginlerden çok fakirler, özgürlerden çok köleler rağbet etmiştir. Peygamber efendimiz 40 yaşına kadar halkın arasında normal bir hayat yaşadı ve insanlarla normal münasebetlerini en güzel şekilde sürdürdü. “ dedi.
Program öğrencilerin hazırlamış olduğu ilahi, şiir, tiyatro ve piyeslerle son buldu.









 
 
 
Editör: Haber Merkezi