Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin ilk meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un başkanlığında gerçekleştirildi.

İlçe belediye başkanları ve meclis üyelerinin tamamının katıldığı ilk meclis toplantısına bir de davetsiz misafir katılınca, gülümseten görüntüler ortaya çıktı. Kahramanmaraşlıların yakından tanıdığı bir sima olan engelli milli yüzücü Şahin Olgun da toplantıya katılıp, üyeler gibi oylamalara el kaldırdı.
30 Mart Yerel Yönetim Seçimleri'yle birlikte 'Büyükşehir' statüsüne kavuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin ilk meclis toplantısı yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda, gündemde bulunan maddeler ele alındı. Başkanlık Divanı'na en genç üyelerin seçilmesiyle devam eden mecliste, Belediye Meclisi 1. ve 2. Başkanvekiliği seçimi ile encümen üyeliği seçimi yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Büyükşehir olmanın heyecanıyla Kahramanmaraş'a hizmet etmek için önemli bir yola çıktıklarını söyledi. Kentte yaşayan her bir vatandaş için hizmet üreteceklerini ifade eden Erkoç, şöyle konuştu:
“Kahramanmaraş’ta yaşayan tüm vatandaşlarımıza hiçbir ayrım yapmadan, ihtiyacı olan her türlü hizmeti sunmak, onları daha güzel bir kentte yaşatmak için gayret göstereceğiz. Güzel bir seçim ortamı geçirdik. Küçük birkaç istisna dışında seçimleri sükun içerisinde geride bıraktık, çok şükür telafi olunmayacak hiçbir olay yaşanmadı. Bundan dolayı da tüm siyasi partilerimize göstermiş oldukları nezaketten dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah yeni dönemde de Büyükşehir Belediye Meclisi birlik ve beraberlik içerisinde çalışacak. Biz de hiçbir ayrım yapmadan 1 milyon 75 bin vatandaşımızın tamamının başkanı olacağız. Hiçbir ayrım yapmadan her türlü hizmeti götüreceğiz. Tüm belediye başkanlarımızla, meclis üyelerimizle birlikte omuz omuza vererek geleceğin Kahramanmaraş'ını inşa etmek için çaba sarf edeceğiz. Gecemizi gündüzümüze katacağız. Ben toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu ilk toplantımız, hayırlı hizmetlerin başlangıcı olacak inşallah. Katılımınızdan dolayı da hepinize en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.”
DAVETSİZ MİSAFİR GÜLDÜRDÜ
Bu arada, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında gülümseten bir görüntü ortaya çıktı. Kahramanmaraşlıların yakından tanıdığı bir sima olan engelli milli yüzücü Şahin Olgun da meclis toplantısına katılarak en ön sırada yer aldı. Görevlilerin uyarılarına ve her türlü ikna çabalarına rağmen salondan çıkmayan Şahin, toplantı boyunca da önünde bulunan kağıdı karalayıp, yapılan oylamalara el kaldırdı.
İlçe belediye başkanlarını ve meclis üyeleriyle birlikte tüm katılımcıları güldüren Şahin, meclis toplantısının da neşe kaynağı oldu.
30 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından 61 üyesi bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi’ne AK Parti 46, MHP 10 ve CHP de 5 üye ile girmeyi başardı.











Editör: Haber Merkezi