Afşin'de, İlim Yayma Cemiyeti'nin şubesi düzenlen törenle açıldı.

1951'den buyana Türkiye genelinde 155 şube, 130 öğrenci yurduyla faaliyetlerini sürdüren İlim Yayma Cemiyeti, Afşin'de Şubesini açtı.

Açılış töreninde konuşma yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, " Halkımızın, öğrencilerimizin ve gençlerimizin her zaman yanında olan, onlara her zaman maddi ve manevi destek sağlayan bunun gibi sivil toplum kuruluşlarına ilçemizde ve ülkemizde şiddetle ihtiyaç var. İlim Yayma Cemiyeti özellikle üniversite gençliğine yönelik burs ve barınma faaliyetlerinde önemli mesafeler kat etmiştir. İnşallah ilçemizde açılışını yaptığımız İlim Yayma Cemiyeti Afşin Şubesi'nden bütün gençlerimiz yararlanır. İlim Yayma Cemiyeti Afşin Şubesinin açılışında emekleri bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum."dedi



İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, " İlim Yayma Cemiyeti 1951 yılında 68 yiğit insanın kendisinden, evlatlarından vazgeçerek kurdukları ve her türlü sıkıntıları yaşadıkları cenazelerin bile ortada kaldığı, dini hizmetlerin görülmesinde görevlilerin bulunamadığı süreçte kuruldu. İlim Yayma Cemiyeti, ülkenin kurtuluşunun adıdır. " diye konuştu.

"Bir İmam Hatip Lisesi mezunu, tarihi tersine çeviriyor"

Tülün, "İmam Hatip Lisesi mezunu, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarihi tersine çeviriyor. bir imam hatipli olarak, bir dönem arkadaşı olarak iftihar ettiğim bu hadiseyi sizlere aktarmanın gururunu yaşıyorum. Bir tek imam hatip okuluyla başlayan bu hareket şimdi Türkiye'de 81 vilayetin tamamında, 155 şubesiyle, 130 öğrenci yurduyla İlim Yayma Cemiyeti  20 bin kişiyi misafir ediyor. " dedi.

Ülkenin geleceğini, yeni nesillerin belirlediğini söyleyen Genel Başkan Tülün, " Bu ülkenin yarınlarını oluşturacak gençlerimize ilim ve irfan öğretmenin yanı sıra değer yargılarımızı öğreterek bayrağına saygılı, ülkesine sevdalı ve Allah'ına kul bilincinde, Kuran'ı rehber edinmiş  gençler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Ülkemize yakışan yiğitleri yetiştirmeye devam edeceğiz. İlim Yayma Cemiyetlerimizde, okulöncesi çocuklarımızdan tutun da üniversiteli gençlerimize kadar hayatı okumamıza, hayatı kolaylaştırmamıza yardımcı olacak meseleleri aktarıyoruz. " açıklamasında bulundu

- 7 Haziran'da ülkemiz bir virajı alacak

7 Haziran Genel Seçimlerinde Türkiye'nin çok önemli bir virajı alacağını belirten Tülün, konuşmasına şöyle devam etti:

" Çok ciddi heyecanların başladığı günlerin içerisine giriyoruz. 7 Haziran'da da ülkemiz bir virajı alacak. Artık Türkiye'de elbise vücuda dar geliyor. Bu sisteme yeni bir dizayn gerekiyor. Çünkü başına alan ay'a gitti ve kalkınmış ülkelerin bizlerden fazlası yok. Bizler kendimize güvenmeliyiz ve geçmişimizi irdelemeliyiz. Ecdatlarımızla övünerek, onların gayretlerini günümüze taşımalıyız. Bu kapsamda herkesi dikkatli ve uyanık olmaya davet ediyorum. 7 Haziran genel seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. İlim Yayma Cemiyeti Afşin Şubesinin açılışında emekleri bulunan ve sahip çıkan Afşinli kardeşlerimize teşekkür ediyorum."

Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Günümüzde gençlik yetiştirmenin ve eğitime daha fazla önem verip, yatırım yapmanın bugün daha çok anlaşılıyor. Bizler gençlerimizi şer odaklı kötü niyetli insanların ellerine bırakmayacağız. Gençlerimizi güvenmediğimiz insanlara emanet etmeyeceğiz. ilçemizde açılışını yaptığımız İlim Yayma Cemiyeti Afşin Şubesi'nden bütün gençlerimiz yararlanır. İlim Yayma Cemiyeti Afşin Şubesinin binasını tahsis eden İşadamı Mehmet Kıraç ağabeyimize ve açılışında emekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

 

İlim Yayma Cemiyeti Afşin Şubesi Başkanı Dt. Muhammet Çığlı, "İlim yayma cemiyetinin milli ve manevi değerleri en üst seviyede tutan ve yaşayan imanlı bir nesil, bir gençlik yetiştirme gayesine Afşin'imizde hizmet edilmesine bizleri vesile kılan Rabbime sonsuz şükürler olsun. Bizler, geriye miras olarak bir Fatiha okunası mezar değil, Kuran terbiyesiyle gençler yetiştiren bir sistem bırakmak istiyoruz.Bu niyetle bir adım attık.Rabbim ihlasla hizmet etmeyi nasip etsin.Biz zaifler yüzünden ilim yayma cemiyetinin ismine İslam'ın davasına zeval vermesin." diye konuştu.

Son olarak konuşma yapan İşadamı Koray Kıraç, "Afşin'de İlim Yayma Cemiyeti Şubesinin yerinin bize tahsis ettirmek suretiyle şereflendiren Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'e ve özellikle Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan Bey'e teşekkür ediyorum. İlim Yayma Cemiyetinin Kuran ahlakıyla yetiştirdiği gençlerimizin ülke çıkarlarından başka hesaplarının olmamasından dolayı, sadece hayır için burada bulunup kendilerini geliştiren bir sistem adına binayı tahsis etmekten dolayı çok mutlu oldum. Kuran ahlakıyla yetişecek, ilim ve irfanda ilerlemeye çalışan gençlerimiz bu mekanı dolduracak inşallah. Bu bizim için en büyük mutluluktur. " şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okunan dualarla İlim Yayma Cemiyeti Afşin Şubesinin açılış gerçekleşti.

Açılış törenine, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Muharrem Erantepli, Onikişubat Belediyesi Başkanı Hanefi Hahçiçek, Afşin Emniyet Müdürü Recep Emol, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Afşin Müftüsü Yakup Yıldırım, Gaziantep İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ahmet Kölemen, Kahramanmaraş İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Özkan, Diyarbakır İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Sarıbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi