Afşin-Elbistan B Termik Santraline kömür sağlayan Çöllolar Kömür Sahası’nda 6-10 Şubat 2011 tarihinde meydana gelen iki ayrı göçükte hayatını kaybeden 11 kişi hakkında açılan davalarla ilgili gelişmeleri değerlendiren Avukat Arif Emre İlhan, dava sürecinin biran önce tamamlanarak, mağduriyetlerin giderilmesini istedi.
Meydana gelen göçükte toprak altında kalan Muhsin Koşan’ın ailesinin avukatı olan Arif Emre İlhan, “Göçük olayında 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. Olayın üzerinden 3 yıl geçti ama halen davalar devam ediyor. Hayatını kaybeden vatandaşların bir anıt mezarı dahi yok. Son zamanlarda ülke gündemini meşgul eden bir takım açıklamalar göçük olayını tekrar gündeme taşıdı. Mağdur ailelerimizin tek isteği açılan davaların artık sonuçlanması. Merhum Muhsin Koşan’ın ailesinin avukatı olarak, açılan davaların halen sonuçlanmamasına anlam veremiyoruz” dedi.
Geciken adaletin adalet olmadığını savunan Avukat İlhan, “Adalet kısa zamanda sonuçlanmasıyla amacına ulaşır. Aksi halde bir dizi sıkıntılar, yaşanan olayların önüne geçebilir. Uzayan yargılama süreci nedeniyle 11 mağdur aileden sadece ikisi davalarını takip etmektedirler. Diğer aileler davalarını geri çektiler. Bu da demektir ki; açılan ve devam eden davaların en kısa sürede karara bağlanmasını gerektirmektedir. Ayrıca uzun yargılama süreçleri adalete ve adaletin tecellisine olan güveni de sarsmaktadır. Tüm kamuoyuna mal olmuş bu olayda, maşeri vicdanın da yara almaması için; Türk milleti adına karar veren bağımsız ve tarafsız olduğuna inandığımız yargının halkımızın adalete olan güvencini perçinleyeceğine inanıyoruz. 21 Şubat 2014 tarihine alınan davanın karar davası olmasını temenni ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi