İlçe merkezinde Ceyhan mahallesinde yaşayan emekli öğretmen Mehmet Taş, yaklaşık 10 yıldır evinin önünde tavuk ve horoz besliyor.
Mehmet Taş, emeklilik dolayısıyla gününü daha çok kendisine ait olan tavuk ve horozlara bakarak geçiriyor.
Eline aldığı horozun kesileceğini anlayancı anne diye bağırdığını ifade eden Mehmet Taş, “İki katlı müstakil evimizin bahçesinde emekli olduktan sonra kümes yaptım ve burada tavuk ve horoz beslemeye başladı. Daha sonra bir kümeste iki horoz olmaz dedik. Çocuklarımla birlikte yemek için birini kesmek istedik. Diğer horoz daha güzel göründüğü için bu siyah renkli olanı kesmek istedik. Kesmek isterken horozun anne diye bağırdığını duydum. Önce inanamadım. Acaba bir yanılgı mı var diye düşündüm. O gün bıraktım. Bir gün sonra tekrar tuttum. Yine anne diye bağırıyor. Hatta eşimi ve çocuklarımı çağırdım. Gelin bakın ben mi yanılıyorum, yoksa bu horoz gerçekten anne diye mi bağırıyor. Anne diye bağırdığı için kesmekten vazgeçtim” dedi.
İlk defa böyle bir durumla karşılaştığını belirten Taş, “Horozun cinsi ne bilmiyorum. Fakat bizim beslediğimiz tavuğun yumurtasından çıktığını biliyorum. Kümeste yetişmedir. Ciddi manada bir horoz yetiştiriciliği yapmıyoruz. Bu horozu ailemle birlikte aldığımız karar doğrultusunda kesmeyeceğiz. Ölene kadar besleyeceğiz” dedi.
 
 

Editör: Haber Merkezi