Genel Müdür Halil Alış, EÜAŞ Genel Müdürlüğü ile Maraş Gaz Dağıtım arasında görüşmelerin olumlu yönde sürdüğünü belirtti.
 
Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil Alış, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerinin ilk ateşlemesinde ve yardımcı yakıt olarak kullanılması amacıyla doğalgazın kısa zamanda getirilmesi için Maraş Gaz Dağıtım AŞ ile görüşmelerinin sürdüğünü ifade ederek, “EÜAŞ ile Maraş Gaz Dağıtım arasındaki görüşmeler olumlu yönde sürüyor” dedi.
            Aynı zamanda Elbistan ve Afşin şehir merkezlerine doğalgaz ulaştırılması amacıyla kullanılacak olan doğalgaz iletim hattının en kısa zamanda tamamlanması için EÜAŞ ile Maraş Gaz Dağıtım Firması arasında süren görüşmeler olumlu yönde sürüyor.
            Linyit kömürü ile elektrik üretimi yapan Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerinin ilk ateşlemesi ile kömür kalitesinin düştüğü zamanlarda yardımcı yakıt olarak kullanılması amacıyla doğalgaz getirilmesi için düğmeye basan EÜAŞ, doğalgaz iletim hattını ihale sürecine takılmadan daha kısa zamanda tamamlanması için Maraş Gaz Dağıtım Firması ile masaya oturdu.
            Şuanda ilk ateşlemede ve yardımcı yakıt olarak fuel-oil ve motorin kullanıldığını anlatan EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, fuel-oil ve motorine göre çok daha ucuz bir yakıt olan doğalgaz kullanımı için çalışma başlattıklarını söyledi.
            A ve B Termik Santrallerinde elektrik üretiminin ana yakıtının linyit kömürü olduğunun altını çizen Halil Alış, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
            “Bilindiği gibi BOTAŞ Elbistan ve Afşin şehir merkezleri ile Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerine doğalgaz ulaştırılması için bir çalışma yürütüyor. EÜAŞ olarak Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerinin ilk ateşlemesi ile yardımcı yakıt olarak santrallerimizde doğalgaz kullanmak istediğimiz için Maraş Gaz Dağıtım Firması ile görüşmelere başladık. Görüşmelerimiz olumlu yürüyor ve Maraş Gaz Dağıtım ‘olur’ dedi. Doğalgaz, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri için çok önemli. İlk ateşleme ve yardımcı yakıt olarak kullanılan fuel-oil ve motorin, doğalgaza göre çok daha pahalı yakıtlar. O nedenle biz EÜAŞ olarak doğalgaz sürecini yakından takip ediyoruz.”
 
3-4 ayda kendini amorti edebilecek:
            EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerinin ana yakıtının linyit kömürü olduğunu ifade ederek, “Santrallerin ilk ateşlemesinde bilindiği gibi fuel-oil ve motorin kullanıyoruz. Diğer yandan kömürün kalitesi zaman zaman düşebiliyor. Bu zamanlarda da yardımcı yakıt olarak yine fuel-oil ve motorin kullanılıyor. O nedenle doğalgaz bizim için şuanda çok önemli” dedi.
            Doğalgaz iletim hattının EÜAŞ tarafından yapılacağını vurgulayan Alış, şöyle konuştu:
“Elbistan ve Afşin şehir merkezine doğalgaz getirilmesi amacıyla çalışmalar yapılıyordu. BOTAŞ’ın yatırım programında olan bu iletim hattının daha kısa sürede tamamlanması için EÜAŞ olarak Maraş Gaz Dağıtım ile görüşmelerde bulunduk ve olumlu bakılıyor. EÜAŞ’ın doğalgaz iletim hattı için yapacağı masrafı, artık fuel-oil ve motorin kullanmayacağımız için 3-4 ay gibi çok kısa bir sürede amorti edeceğiz. İletim hattı aynı zamanda Elbistan ve Afşin’e de doğalgaz sağlayacak.”
 
Editör: Haber Merkezi