Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen 2 bin adet tablet bilgisayar, öğrencilere teslim edilmek üzere ilçe milli eğitim müdürlerine teslim edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Said Kırmacı Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “Bakanlığımız tarafından ülkemizde dağıtımı yapılacak 500 bin tablet bilgisayar, kademeli olarak üretilerek Müdürlüklerimize gönderiliyor. Geçtiğimiz günlerde Bakanlığımızdan gönderilen 4 bin 330 adet tablet bilgisayarı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize teslim etmiştik. Peşinden Müdürlüğümüze hayırsever kurum ve kuruluşlardan 950 adet tablet bilgisayar bağışı yapıldı" dedi.

Kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarından tablet bağışı beklediklerini kaydeden Yılmaz, “Burada basınımız vasıtasıyla da özellikle Kahramanmaraşımızdaki sivil toplum kuruluşlarımıza, yerel yöneticilerimize ve işadamlarımıza, iş insanlarımıza bir davette bulunmak istiyorum. Bugün eğitime yapılacak en güzel işlerden, en önemli yatırımlardan bir tanesi çocuklarımıza verilecek bir tablettir. Bundan bir sene önce 'Bunları uzak tutun çocuklardan' diyorduk ama şartlar artık onunla beraber yaşamayı zorunlu hale getirdi. 950 adet tablet bağış sayısının yanına en az bir tane sıfır atacak kadar yani 9.000 adet gibi güçlü bir bağış olmasını bekliyoruz. Bu konuda da gerek sayın valimizin, gerek sayın vekillerimizin gerekse sivil toplum kuruluşlarımızın bizi yalnız bırakmayacaklarına yüzde yüz inanıyorum. Sizlerden bir saat bile beklemeden hatta bir dakika bile geç kalmaksızın bu tabletleri öğrencilerimize ulaştırmanızı bekliyoruz. Çünkü bu akşam, bu destek ile çocuğumuz bir şeyi daha öğrenecek. Belki de bu tablet sayesinde bu akşam öğrendikleri ile insanlığın ve ülkenin geleceğini tayin edecek lider gencimiz yetişecektir. Çocuklarımız için bu tabletlerin hayırlı olmasını dilerken tüm samimiyetimle rabbimden bu pandemi belasını insanlığın üzerinden def etmesini diliyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi