Kahramanmaraş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Afşin İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Afşin'de Kurban Bayramı öncesi saha taramasında bulundu.
Kahramanmaraş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Abdulkadir Arslan ve beraberindeki heyet, Afşin'de daha önce yaşanan kuduz vakalarını araştırmak için ve genel bir saha taramasını yapmak için ilçeye bağlı mahallelerde araştırma yaptı.
 Afşin'e bağlı, Yazıdere Mahallesinde, Büyüktatlar Mahallesinde ve Kaşanlı Mahallesinde yaşanan kuduz vakalarını araştırmak  ve diğer mahallelerde genel olarak bir saha taraması yapmak için geldiklerini belirten Kahramanmaraş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Abdulkadir Arslan: "Kahramanmaraş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ve Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt ile birlikte bir tarama gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra kurban bayramı yaklaşıyor ve bu dönemlerde hayvanlarda görünen bazı hastalıkları araştırmak ve tespitini sağlamak için genel olarak bir saha taramasında bulunuyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Hüyüklü, Nadır, Yazıdere, Çağılhan, Kaşanlı, Emirli ve Büyüktatlar mahallelerinde bulunan hayvanlarda bir tarama gerçekleştireceğiz. Afşin'de kurban bayramı öncesi genel bir saha taraması yapacağız. Şuan için her hangi bir risk yok, sadece kurban bayramı öncesi tarama yapıyoruz." dedi.
Arslan konuşmasına şöyle devam etti: " Ayrıca doğada bulunan yabani hayvanları aşılama ve kontrol etme gibi bir şansımız olmadığı için bu hayvanları yemleyerek ilaçlıyoruz ve kuduz vakalarının önüne geçmeye çalışıyoruz. Doğada bulunan yaban hayatındaki tilkilerin kuduz hastalığına karşı aşılanmasını sağlamayı hedefliyoruz. Kuduz, hem hayvanların hem de bizlerin hayatını tehdit eden, bulaşıcı ve ölümcül bir hastalıktır. Şuur kaybı, huzursuzluk ve felçler şeklinde kendini gösterir. Ülkemizde kuduzun iki ana kaynağı bulunmaktadır. Bunlar köpekler ve son yıllarda da tilkilerdir. Hastalık bu hayvanlar yoluyla insanlara ve diğer hayvanlara yayılır. Aşılama en etkin yöntemdir. Bunun için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tilkileri, köpek ve kedileri bu tehlikeli hastalıktan korumak için aşılama kampanyası başlatmıştır. Yemler kokusu ve lezzeti ile çok uzak mesafelerden bile tilkileri kendine çekecek şekilde hazırlanmıştır.Yemlerin dış kısmı köfte şeklinde olup, içinde aşı kapsülleri bulunmaktadır. Bu aşı tilkilerin ağız yoluyla vücutlarına girmekte ve tilkileri kuduza karşı korumaktadır. "
 
Editör: Haber Merkezi