İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, desteklemelerle ilgili genel bir açıklama yaparak,  2014 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) -Tarım Bilgi Sistemi (TBS) müracaatlarının 01 Ekim 2014 tarihine kadar uzatıldığını ve Toprak Analizi Desteği için son müracaat tarihinin ise 30 Ekim 2014’e kadar uzatıldığını söyledi.
Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan tarımsal desteklemelerle ilgili genel bir açıklama yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt,"çiftçilerimizin desteklemelerden kanun ve yönetmelikler kapsamında azami ölçüde yararlanabilmesi için İlçe Müdürlüğü olarak bütün çalışmaları yapıyoruz." dedi
Kurt, 29 Ağustos 2014 tarihinde sona eren 2014 yılı ÇKS-TBS müracaat tarihinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının talimatları doğrultusunda 01 Ekim 2014 tarihine kadar uzatıldığını belirterek çiftçi mağduriyetlerinin önüne geçilmesi için bu uygulamanın yapıldığını belirtti.
“Çiftçilerimiz toprak analizleri zamanında yaptırmazlarsa desteklerden yararlanamazlar” diyen Kurt, şu bilgileri verdi:
"ÇKS’ye kayıtlı, 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için, her 50 dekarlık alan için bir analiz olmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen, Odamız laboratuarında 1 Ocak 2014 ile 30 Ekim 2014 tarihleri arasında toprak analizi yaptırılması zorunlu. Bu tarih uzatılmadan önce 1 Eylül 2014 Pazartesi günü sona eriyordu. 50 dekarın altındaki tarım arazisi için toprak analizi şartı aranmıyor. ÇKS’ye kayıtlı, 50 dekar ve üzeri tarım arazi olan üreticilerimiz, artık 1 Eylül 2014 Pazartesi günü değil, 30 Ekim 2014 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar toprak analizlerini yaptırmaları gerekiyor. Çiftçilerimizin, olası sıkışıklıklarla karşı karşıya kalmamaları için son günü beklenmeden toprak analizlerini yaptırmalılar faydalarına olur. Çünkü toprak analizlerini belirtilen sürede yaptıran çiftçilerimiz, 31 Aralık 2014 tarihine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe ve il müdürlüklerine başvurup gübre desteklerinden yararlanabilecekler. Toprak analizlerini yaptıramayan üreticilerimiz, toprak analiz desteğinden de faydalanamayacaklar.”
 
 
 
Editör: Haber Merkezi