Afşin İlçe Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Öner, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında %50 hibeli makine ve ekipman desteği başvurularının başladığını kaydetti.
Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çiftçiler için son derece önemli olan makine ve ekipman desteği verecek. %50’si hibe edilecek olan ekipman desteği için başvurular başladı. 22 Temmuz’da başvuruların tamamlanacağı desteklemeden vatandaşlar Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor.
Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Afşin İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner, “KKYDP Çerçevesinde Yüzde 50 hibe destekli Makine ve Ekipman alımları için başvurular başlamıştır. Bu yıl Yüzde 50 hibe desteğine başvuru yapmak isteyen çiftçilerimiz desteklemeye başvuru yapabilmek için öncelikle İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile irtibata geçmeleri önemle rica olunur. Son başvuru tarihi 22.07.2013’dür.” dedi.
-“Bireysel sulama, makine ve ekipman desteği”
Bireysel sulama makine ve ekipman desteğinin de başladığını kaydeden Öner, “Yüzde 50 hibe destekli Bireysel Sulama Makine ve Ekipman alımları için başvurular başlamıştır. Bu yıl Yüzde 50 hibe desteğine başvuru yapmak isteyen çiftçilerimiz desteklemeye başvuru yapabilmek için öncelikle İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile irtibata geçmeleri önemle rica olunur. Son başvuru tarihi 31.07.2013’dür.”şeklinde konuştu.
Öner konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
-“Bitkisel üretimde biyolojik destek”
“Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele için, çiftçilere, örtüaltında paket mücadelede dekar başına 430 lira, açık alanda paket mücadelede dekar başına 60 lira destek verecektir. Bu yıl Bitkisel Üretimde Biyolojik ve/veya Biyoteknik Mücadele desteğine başvuru yapmak isteyen çiftçilerimizin öncelikle İl ye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile irtibata geçmeleri önemle rica olunur. Son başvuru tarihleri; Elma ve bağ için: 29.8.2013, Açıkta domates için: 30.9.2013, Örtüaltı için: 31.12.2013”
 
 
Editör: Haber Merkezi