Afşin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ettiğini belirten Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Boz, aşı sırası gelen vatandaşlara randevu sorulmaksızın Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğünde aşı yapılabileceğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Boz, “Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi kapsamında aşılama süreci, yeni yaş ve meslek gruplarının sisteme tanımlanmasıyla devam ediyor. Amacımız aşı hakkı olanların ayağına aşıyı ulaştırıp bir an önce toplumumuzun Kovid-19 salgınından kurtulmasını sağlamak. Sigortası bulunan bütün vatandaşlara aşı hakkı doğduğu için ve sigortası olmayıp yaşı 35 ve üzerinde olanlara Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü, Afşin Devlet Hastanesi ve aile hekimliklerinde Kovid - 19 aşısı yapılmaktadır. Vatandaşlarımız bu kuruluşlardan randevu alarak aşı olabilir, randevu alamayanlar ise ilçe sağlık müdürlüğüne gelerek aşılarını yaptırabilirler.” açıklamasında bulundu.

Aşı sırası gelen 25 bin vatandaşa Kovid-19 aşısı uygulandığını aktaran Dr. Boz, Kovid-19’dan kurtulmanın tek yolunun aşı yapmaktan geçtiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“İlk başlarda aşıya yönelik vatandaşımızda bir tereddüt vardı. Bu endişe aşılandıkça, yan etkilerinin olmadığı görüldükçe azaldı. İlçemizde toplamda  bu güne kadar yapılan Kovid-19 aşı sayısı 25 bine yaklaştı, 15 bin üzerinde de ilk doz aşı uygulandı. Vatandaşlarımızın güvenle aşı yapılabileceğini belirtmek istiyorum. Bir an önce sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. İnşallah aşılamayı hızlı bir şekilde bitirip Kovid 19’u birlikte aşacağız. Aşı sırası gelip randevusuz aşı yaptırmak isteyenler müdürlüğümüze gelebilir”

Editör: Haber Merkezi