Afşin’deki ilköğretim ve liselerin okul meclis başkanları, Afşin Öğrenci Meclis Başkanı’nı seçti. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan seçimlerde 5 öğrenci ilçemizi Kahramanmaraş’ta temsil edecek.

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ardından öğrenci divan başkanlığına Afşin Milli Eğitim Şube Müdürü Feyyaz Solak seçilirken, divan üyeliğine Ahmet Kalay, Mehmet Temeltaş ve Doğan Boyunduruk seçildi.

Afşin Öğrenci Meclis Başkanlığı’na aday olan 17 öğrenci kürsüye gelerek ilçede yapacağı projelerini anlattı ve destek istediler. 41 oyun kullandığı seçimlerde en fazla oyu Serdar Fatih Öner alırken,  Hamza Alın,Hatice Arslan, Murat Boyunduruk ve Tuğçe Ağçadağ  ilimizi Kahramanmaraş’ta temsil edecek.

Öğrencileri seçimlere katıldığı için teşekkür eden Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyyaz Solak, “Seçme ve seçilme kültürünü bütün topluma yaymak, sosyal ve eğitim faaliyetleriyle de bu çalışmaları destekleyerek, demokrasi kültürünü toplumun her kesimine sunmak amacıyla bu yöndeki her türlü faaliyete öncülük edeceğimizi her vesile ile ifade etmekteyiz. Okul meclisleri, Türkiye’de seçme seçilme kültürünü, demokrasi bilincini tabana yayacak ve çocuklarımız arasında heyecan yaratacak bir organizasyondur.” dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi