Afşin İlçe Müftülüğü görevine atanan Hayrullah Balta göreve başladı.

Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım'ın emekli olmasının ardından uzun süre vekaleten yürütülen Afşin İlçe Müftülüğü,  yeni müftüsüne kavuştu.

Afşin'i tanımaya çalıştığını söyleyen İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, müftülük olarak görevlerinin din hizmetini en güzel şekilde insanlara vermek olduğunu belirterek, Afşin'e gerek imam hatip görevlileri gerekse Kuran kursu hocaları ile birlikte bu hizmeti en güzel şekilde yürütmeye gayret edeceklerini söyledi.

Diğer kamu ve kurumlar, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte işbirliği içerisinde çalışarak Afşin'e hizmet edeceklerini dile getiren İlçe Müftüsü Balta, şunları söyledi:

" Tüm diyanet personellerimizle Afşin'imize en iyi din hizmetini verme gayreti içerisinde olacağız. Diğer kurumlarımızla iş birliği içinde çalışarak din hizmetini başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun her katmanına ulaştırabilmek için çaba sarf edeceğiz. Şuanda göreve yeni başlamamamız nedeniyle ilçemizi, insanlarımızı tanımaya çalışıyoruz. Afşin'imizde yapımı devam eden Eshab-ı Kehf Külliyesi ve Camimiz dikkat çekiyor. İnşallah bu güzel camimizin biran evvel bitirilmesi için çalışmalarımız olacak."

Hayrullah Balta Kimdir?

1967 tarihinde Trabzon İli Beşikdüzü İlçesi Akkese Köyünde dünyaya geldi. Beşikdüzü’nde ilkokulu bitirdi. İlk dini eğitimini babasından aldı. 1985 yılında Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1986 tarihinde İzmir İli Menderes İlçesi Çamköyünde İmam Hatip olarak memuriyete başladı. 1987 yılında girdiği 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1992 yılında mezun oldu.1993 - 1995 yılları arasında Ankara Mamak’ta askerliğini yedek subay olarak ifa etti. 1995 - 1997 yılları arasında Konak İlçesi Hasanhoca Camii’nde İmam-Hatip olarak çalıştı.1997 - 2001 yılları arasında Hollanda'da Rotterdam bölgesi Zwijindrecht Yavuz Sultan Selim Camii’nde İmam-Hatip olarak çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra bir müddet Hasanhoca Camii’nde çalıştıktan sonra Ankara Mamak İlçe Müftülüğüne Murakıp olarak atandı.2003 yılına kadar Murakıp olarak çalıştı. 2003 - 2006 yılları arasında Trabzon Akçaabat Darıca Eğitim Merkezi’nde Müftülük Vaizlik İhtisas Kursunu tamamladı.2006 tarihinde Mersin İli Mut İlçesinde vaizliğe başladı. 2009 –2013 tarihleri arasında Köse İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. 2013 tarihinde Havsa İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. 2018 yılı ekim ayı itibarıyla Afşin İlçe Müftülüğüne Müftü olarak atandı. Evli ve üç çocuk babası olan Müftü Hayrullah Balta Arapça bilmektedir.

 

Editör: Haber Merkezi