"Askeri Personel Yabancı Dil Öğrenecek"

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı arasında "Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı Dil Okulunda" iş birliği projesi protokolü imzalandı.

İlçe Jandarma Komutanlığı makamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay tarafından imzalanan protokol kapsamında, yabancı dil eğitimi almak isteyen askeri personele okuma, dinleme, yazma ve konuşma unsurlarında A1 düzeyinde yabancı dil (Almanca, İngilizce) eğitim verilecek.

Proje hakkında bilgi veren Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, "Askeri personellerimize A1 düzeyinde Almanca ve İngilizce eğitimi vererek yabancı dil öğrenmelerine katkıda bulunmak için bu projeyi hazırladık. Proje kapsamında Halk Eğitim bünyesinde kurslarımız açılacak ve burada öğretmenlerimiz tarafından askeri personellerimiz yabancı dil eğitimi alacak. Kursların sonunda da sınavlarımız olacak ve başarılı olan kursiyerler belgelerini almaya hak kazanacak" açıklamasında bulundu.

Askeri personellerin sadece mühimmat konusunda değil aynı zamanda yabancı dil konusunda da donanımlı olması gerektiğini belirten Afşin İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan iş birliği protokolünün hayırlı olması dileğinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi