Afşin Belediyesi ve Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Maskeni Tak, Hayata Sağlıkla Bak” projesi kapsamında hazırlanan kamu spotuyla Kovid-19’a karşı alınabilecek tedbirler için mesaj verildi.

Koronavirüs hastalığının etkilerini azaltıp kontrollü sosyal hayat kurallarına uyulmasını artırmak için Maskeni Tak, Hayata Sağlıkla Bak” projesini hayata geçirdiklerini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, “2020-2021 eğitim öğretim süresi boyunca “Maskeni Tak, Hayata Sağlıkla Bak” projesi kapsamında afişler, billboardlarla ve öğrencilerimiz, öğretmenler ve sağlıkçı arkadaşlıklarımızla birlikte halka açık yerlerde maske dağıtarak maske takma farkındağılını artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Afşin Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü aynı projede buluştuklarını belirten Kaba, şu ifadelere yer verdi:

“Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları her geçen gün artıyor. Kişiden kişiye bulaşan  Kovid-19 hatalığının birinci yolu solunum, hapşırma veya öksürme yoluyla oluşan aerosoller veya küçük damlacıklar sayesinde oluyor. Solunum sırasında dışarı verilen havanın yayılma miktarı bir yüz maskesi kullanarak etkili bir şekilde azaltılabilmektedir. Kimin koronavirüs enfeksiyonunu taşıdığını bilmediğimiz için herkesin maske kullanması Kovid-19’un yayılma hızını azaltacaktır. Projemiz ile ilçemizde yaşayan herkesin maske takma zorunluluğunun farkına varmasını amaçlıyoruz.”

Maske, mesafe ve hijyen kurallarının anlatıldığı kamu spotuyla Türkiye’ye ulaşmayı, billboardlarda ve bütün resmi okullarda afiş asılarak farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Kaba, “ Kavid-19 hayatımızın hemen hemen her noktasını olumsuz yönde etkilemekte. Sağlık Bakanlığımızın yayılım hızını kesme noktasında zorunlu kıldığı maske kullanımının halkımızca anlaşılması ve sahiplenilmesi noktasında gerçekleştirdiğimiz projemize desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e, İlçe Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Boz’a teşekkür ediyorum. Maskeni tak, hayata sağlıkla bak.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi