Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde Ak Parti'den aday adayı olmak için görevinden istifa etti.
 İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker ÇİTİL, 07 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için AK Parti'den aday adaylığını açıklayarak sağlık personellerine veda konuşması yaptı. 
22 yıllık meslek hayatının son 13 yılındaBaşhekim Yardımcılığı, İl Sağlık Müdür Yardımcılığı ve son beş yıldır da İl Sağlık Müdürlüğü görevlerinde bulunan Dr. M. İlker ÇİTİL, 10 Şubat 2015 tarihi itibariyle yürüttüğü görevinden istifa ettiğini açıklayarak sağlık personellerine veda etti. Çitil, sağlık camiası içinde görev yaptığı süreçte, çalıştığı tüm idareci ve sağlık çalışanlarına gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek helallik istedi.

25.12.1969 doğumlu olup Kahramanmaraş Afşin İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Dr. M. İlker ÇİTİL, ilkokulu on yıl yaşadığıGöksun ilçemizde, orta ve lise tahsilini Kahramanmaraş'ta tamamladı. 1986 yılında kazanmış olduğu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini 1992 yılında tamamladı. Mecburi hizmetini 1993 yılında Tokat ilinde yaparak 1994 yılında Kahramanmaraş Ortaseki Sağlık Ocağında göreve başladı.

Vatani görevini 1994-1995 yılları arasında Tekirdağ-Çorlu Asker Hastanesinde tabip asteğmen olarak tamamladı. Askerlik dönüşünden 2003 yılına kadar Kahramanmaraş'ta;Ortaseki Sağlık Ocağı, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi acil servisi, 112 acil hizmetleri ve adli tabiplik hizmetleri olmak üzere çeşitli birimlerde görev yaptı.

2002 yılından itibaren 13 yıllık süre zarfında Başhekim Yardımcılığı, İl Sağlık Müdür Yardımcılığı ve İl Sağlık Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2008-2010 yılları arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans öğrenimini tamamladı. 
  
  Eylül 2010 tarihinde üçlü kararname ile Çorum İl Sağlık Müdürlüğüne atandı.Burada 1 yıl görev yaptıktan sonra 14 Eylül 2011'de Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü olarak atandı.
Kasım 2011 de yürürlüğe giren 663 sayılı KHK gereğince, Sağlık Bakanlığı Müşaviri olarak atandı. 05.12.2011 tarihinde yeniden Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü olarak görevlendirildi.
Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüttüğü süre zarfında; Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında, İlimizdeki 3 ayrı hastanenin 1000 yataklı Necip Fazıl Şehir Hastanesi adı altında birleştirilmesi ve ana yerleşkedeki yeni binanın 14 Mart 2012 tarihinde açılmasını sağladı.

2007 yılında ilimizdeki Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği içerisinde kurulanKahramanmaraş İnsani Yardım Derneğinin (İHH'ya bağlı) kurucu üyesi olan Dr. M. İlker ÇİTİL, ayrıca ilimizdeki Rıdvan Hoca Vakfı, İyilik-Der ve Afşin Eshab-ı Kehf Derneği ile ülke genelinde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren vakıf ve kuruluşlardan oluşan Anadolu Platformunun gönüllüsüdür.Dr. ÇİTİL, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Editör: Haber Merkezi