Afşin, İl Mesleki Eğitim Koordinasyon Kurulu Toplantısına ev sahipliği yaptı.

Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünün ev sahipliğinde Kaymakamlık konferans salonunda gerçekleştirilen İl Mesleki Eğitim Koordinasyon Kurulu toplantısına Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Mesleki ve Teknik Anadolu Lise Müdürleri, Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürleri ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin katılımım ile gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını yapan Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İhsan Acer, “ Okulumuzun ev sahipliğinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü mesleki eğitim bölümünün koordinesinde gerçekleştirilecek olan toplantıda alınan kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Daha sonra konuşma yapan İlçe Milli Eğitim müdürü Mustafa Mahir Turan ise  tüm katılımcıları Afşin ilçesinde ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

15 Temmuz darbe girişimi ardından Kahramanmaraş'ta bin 265 milli eğitim müdürlüğü personeli hakkında işlem yapıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt" Değerli arkadaşlar daha eğitim öğretim döneminin henüz başındayız, gerçi gündem her zaman için eğitim üzerine olmadı, Türkiye bir darbe girişimi sürecinden geçti birçok arkadaşımızla ilgili olarak işlem yapmak, onlarla ilgili olarak belli işlemler tesisi etmek durumunda kaldık ama artık bunda sonraki süreçte gündemimizin tamamen eğitim odaklı olması gerektiğini ifade etmek istiyorum. 15 Temmuz’la ilgili olarak da sizin de aklınıza gelen kafanızda oluşturduğunuz birkaç hususu da birkaç cümleyle paylaşmak istiyorum. Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak şu ana kadar 1265 kişi ile ilgili olarak işlerin tesis ettik, bunların içerisinden belli bir kısmı meslekten ihraç edildi, bir kısmının açık durumu devam ediyor, bir kısmının açıklar kaldırıldı görevlerine döndüler. " dedi.

Kahramanmaraş'ta 300 bin öğrenci bulunduğuna değinen Akkurt, " Sadece rakamsal değer olarak bir kaç şey söylemek gerekirse Suriyelileri de dahil ettiğinizde 300 bin öğrencimiz vardı bizim.  Yaklaşık 15 bin öğretmenimiz var, bunlara özel öğretim kurumları da dahil ederseniz bu sayının 16 binleri geçeceğini paylaşmak istiyorum. Suriyelilerle ilgili olarak yürüttüğümüz çalışmalar mesleki eğitimi ilgilendirdiği için birkaç cümleyle de bunu ifade eden istiyorum. Yeni kurulan konteyner kentte bir Meslek Lisesi’nin açılışı olacak, donatımı ile ilgili olarak da bakanlığımızdan ödenek talebinde bulunduk ve arzu ediyoruz ve istiyoruz ki sanayimizin de bu Suriyeli vatandaşlardan ya da Suriyeli göçmenler den istifade etmesinin önünde çok ciddi bir engel kalmadı öyle görünüyor. Bunların eğitilmesi hususunda da okullaştırılması hususunda da mesleki eğitime çok ciddi görevler düşüyor, çok yakın bir zamanda belki Açık Mesleki Eğitim süreçler ide buna göre başlayacak, bu süreç başladıktan sonra Suriyeli öğrencilerin de mesleki eğitimden bir bakıma teorik bilgileri, bir bakıma pratik bilgileri de alarak da bu süreçte tamamlayacağını, sizin üzerinize de de Bu anlamda da yeni yükler geleceğini ifade etmek istiyorum.

Son olarak da değerli arkadaşlar gündem maddelerinin konuşulmasına geçmeden önce bir hususu sizlerle paylaşarak sözlerine bitirmek istiyorum. Yıllardan beri soruluyor, söyleniyor Kahramanmaraş eğitimi ile ilgili olarak gelinen nokta nedir, Ne durumdayız? Neler yapıyoruz?

Bunu Televizyon programlarında da söyledim, Sizler de biliyorsunuz hepinizin elinde şifreleriniz var, şehirlerimizde ilgili olarak bilgilendirmeleri alıyorsunuz, okullarımızda ilgili, ilçelerimizle ilgili bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Son yıl için söylüyorum geçtiğimiz yıl üniversite sınavlarında biz il olarak ortalama 20 puanda fazla yükseliş durumdayız. Bunu niye paylaşıyorum? Bunu şunun için paylaşıyorum, aslında buradaki en büyük yükü, en büyük çabayı, gayreti meslek liseleri gösterdiler.

Çünkü iyi durumdaki geliştirme çok zordur, ne kadar yüklenirseniz yüklenin bu fen lisesindeki başarı ancak bir puan iki puan yukarı çıkabiliyor.

Çünkü onlar ulaşabileceklerini noktalara ulaşmışlar çok hızlı bir şekilde devam ediyor ama genel ortalamayı düşündüğünüzde Meslek Lisesi Müdürlerinin, Meslek Lisesi öğretmenlerinin çalışanlarının yükünün çok daha ağır olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü matematikte en geride olan, en alt seviyelerde olan, Türkçede en seviyelerde olan, en geride olan öğrenci grupları sizin öğrenci siz onlara ne kadar yüklenirseniz yüklenin, sorunların boyutlarını ne kadar yukarıya doğru çıkarırsınız ilin başarısı da o kadar yukarıya doğru çıkar. Onun için sizlerden istirhamım inanın bu süreçte olabildiğince, elinizden geldiğince biraz daha yukarı çıkarak da bu sürece katkı sunmanız, destek olmanızdır. Eğer sizler bunları güzel bir şekilde organize edebilir, bunlarla ilgili süreçleri değerlendirirseniz bu öğrencilerimizin il ortalamasına da çok ciddi anlamda katkı sunacağını ifade etmek istiyorum. Onun için hafta sonları yapılan yetiştirme ve destekleme kurslarında bütün ciddiyetinizi, bütün dikkatinizi bu sürece vermeniz gerekiyor

Bu toplantının Afşin’de yapılmış olmasını biraz önce söylediğim gibi önemsiyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum, tekrar kaymakamımıza ev sahipliği için, değerli mesai arkadaşlarıma katkıları için, destekleri için teşekkür ediyorum. Aranızda sivil toplum örgütünden arkadaşlarımızda var onlara da bizi hiç bir alanda yalnız bırakmadıkları için özellikle sizin adınıza teşekkürlerimi ifade ediyorum. Toplantıda alınan kararların başta ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor hepinize saygılar sunuyorum.” diye konuştu

 Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan ise yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Eğitim hepimizin gündeminde olduğu, gibi hepimizin aile hayatın içinde olduğu gibi, aynı zamanda da ülkemizin en önemli konu ve sorunu maalesef. Eğitim ve diyanette sendikalar niye var hala anlamış değilim.  Sendikalar üyelerinin hizmet, hak menfaat ve geleceklerini değil de tamamen kendi ideolojik dünya görüşü, inancı, siyasi düşüncesi çerçevesinde gruplaştığını dışardan biri olarak görüyorum. Bunlarında okullarda ve milli eğitim camiasında olmasının ne faydası olduğunu anlamış değilim.” Dedi ve okul yöneticilerinin okullarında birlik ve beraberlik ortamı oluşturmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Toplantı arasında “Afşin Tanıtım” klibi izlettirildi. Katılımcılara Afşin Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünce ikramlarda bulunuldu.

 

Editör: Haber Merkezi