İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, "Uluslararası İnanç Turizmi ve Eshab-ı Kehf" sempozyumunun başarılı geçtiğini bildirdi.
Küçükdağlı, yaptığı açıklamada, ilk kez düzenlenen sempozyumun Afşin ve Kahramanmaraş'ta yapıldığını belirtti. Küçükdağlı, Eshab-ı Kehf olayının sadece İslam'da değil Hristiyanlık ve diğer semavi dinlerce de önemli olduğunu ifade etti.
Eshab-ı Kehf'in tarihi ve turizm açasından öneme sahip olduğunun altını çizen Küçükdağlı, "Eshab-ı Kefh'in manevi ve tarihsel değerini paylaşma adına düzenlediğimiz uluslararası sempozyuma dünyanın farklı ülkelerinden 42 bilim adamı bildirileriyle katıldı. Sempozyum sonunda Eshab-ı Kehf'in gerçekliği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Akademisyenlerin bilimsel çalışmalarıyla Eshab-ı Kehf'in Afşin'de olduğu bir kez daha kanıtlandı. Genel anlamda sempozyum başarılı geçti" diye konuştu.
Dünyanın 33 farklı noktasında Eshab-ı Kehf kıssasının geçtiğine dair bilgilerin bulunduğunu anlatan Küçükdağlı, akademisyenlerin kanaat olarak asıl Eshab-ı Kehf'in Kahramanmaraş'ta olduğunu kabul etmelerinin kent adına önemli olduğuna işaret etti.
Editör: Haber Merkezi